Primarul din Huedin, în conflict de interese? ANI: a semnat numirea soţiei sale ca manager al spitalului orăşenesc. Edilul: ”Voi contesta în instanţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla ANI FOTO: Mediafax
Sigla ANI FOTO: Mediafax

Primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşanu, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese. El se află pe o listă de 22 foşti sau actuali aleşi locali cărora Agenţia le-a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese. Edilul din Huedin e acuzat de ANI că, în calitate de primar, a semnat dispoziţia de numire în funcţia de manager al spitalului orăşenesc a soţiei sale.

Potrivit unui comunicat, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 22 de foşti sau actuali aleşi locali din mai multe judeţe din ţară - 8 primari, 2 foşti primari, 5 viceprimari, 5 consilieri locali şi 2 foşti consilieri locali.

ANI vorbeşte şi de existenţa unui conflict de interese de natură administrativă şi penală, fals în declaraţii sau indicii privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie în cazul celor 22 de acuzaţi.

Unul dintre aceştia este primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşanu, care, ”în calitate de primar, a semnat dispoziţia prin care s-a aprobat numirea soţiei sale în funcţia de Manager al Spitalului Orăşenesc Huedin, contractul de management, precum şi dispoziţii şi acte adiţionale ulterioare, prin care se aprobă prelungirea contractului de management, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Conflictul de interese de care vorbeşte ANI este unul administrativ. ”În perioada decembrie 2010 - ianuarie 2013, soţia sa a obţinut de la Spitalul Orăşenesc Huedin venituri din salarii în cuantum de 140.715 lei”, se mai arată în comunicat.

Contactat telefonic, primarul din Huedin - aflat în această funcţie din 2008 (potrivit CV-ului său) - a spus că a aflat din presă de acuzaţiile ANI şi că nu a primit nicio hârtie oficială. Subiectul conflictului de interese nu îi este însă străin. 

Moroşanu spune că un domn din Bucureşti l-a reclamat că în 2009 a semnat contractul de management al directorului spitalului, care era soţia sa. ”Un singur candidat s-a înscris la postul de manager al spitalului judeţean în 2009. Acela era soţia mea. Anul trecut, în 2014, am vorbit cu cei de la departamentul juridic de la ANI şi mi-au spus că nu mă aflu în conflict de interese. Am şi o hârtie care demonstrează asta. Azi aflu din presă că sunt. Voi contesta în instantă această decizie a ANI, la Curtea de Apel mai întâi, apoi la Înalta Curte. Voi merge până la capăt”, a declarat primarul Mircea Moroşanu din Huedin. 

Mai puteţi citi:

Primăria Huedin pune tunul pe turnuleţele ţiganilor

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite