Primăria Floreşti, care administrează cea mai mare comună din România, vrea să înfiinţeze o universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Şulea, primarul comunei Floreşti  FOTO: transilvanialive.ro
Horia Şulea, primarul comunei Floreşti  FOTO: transilvanialive.ro

Primarul comunei clujene Floreşti, Horia Şulea, spune că Primăria intenţionează să înfiinţeze în localitate o universitate cu capital de stat sau privat şi a pregătit un teren de aproximativ zece hectare, care urmează să fie concesionat unui investitor, în acest scop.

Primarul din Floreşti, Horia Şulea (PNL), a declarat, joi, că doreşte ca un număr cât mai mare dintre tinerii comunei să urmeze cursuri universitare în localitatea lor natală, relatează Mediafax.

"Primăria Floreşti intenţionează să înfiinţeze o universitate cu capital de stat sau privat în vederea desăvârşirii profesionale a tinerilor din Regiunea Nord-Vest şi a atragerii studenţilor de la instituţii prestigioase de învăţământ internaţional, în vederea schimbului de experienţă şi completării profesionale. Vrem să creăm tot ce se poate crea, ca şi perspectivă de dezvoltare a comunei, inclusiv o universitate. Raportat la populaţie, Floreştiul are nevoie de o universitate. 

Avem un teren alocat prin hotărâre de Consiliul Local, în suprafaţă de zece hectare, în vederea concesionării pentru construirea unui campus universitar în Floreşti. În campus se prevede construirea unei clădiri a viitoarei universităţi, cu mai multe facultăţi, cămine studenţeşti, terenuri de sport şi spaţii de recreere. Vrem ca un număr cât mai mare dintre tinerii comunei să urmeze cursuri universitare în localitatea lor natală", a spus Şulea.

El a adăugat că eventualii investitori interesaţi de proiectul universităţii din Floreşti vor plăti o redevenţă minimă către Primărie, care va acoperi jumătate din salariile angajaţilor instituţiei.

"Sper ca această universitate să se întâmple până la finalul mandatului meu", a menţionat Horia Şulea.

Primăria Floreşti a organizat, joi, manifestarea "Floreşti Business Day", cu scopul de a dinamiza mediul de afaceri şi de a oferi firmelor interesate oportunităţi de dezvoltare şi idei de afaceri.

Floreşti este cea mai mare comună din România, având peste 27.000 de locuitori. Aici funcţionează însă doar şcoli generale - două şcoli cu clasele I-VIII în satele Floreşti şi Luna de Sus şi una cu clasele I-IV în satul Tăuţi -, nefiind înfiinţat niciun liceu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite