Primăria dă amenzi pentru afişele publicitare amplasate ilegal în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişele şi panourile publicitare, verificate de inspectorii primăriei.
Afişele şi panourile publicitare, verificate de inspectorii primăriei.

Afişele publicitare, amplasate ilegal pe clădirile declarate monumente istorice, din centrul oraşului, au fost luate la control de către autorităţi. Inspectorii Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii verifică străzile Memorandumului, Napoca, Eroilor, 21 Decembrie 1989, Iuliu Maniu, Regele Ferdinand, Horea, Piaţa Mihai Viteazu, Piaţa Unirii şi Universităţii.

De la începutul acestui an şi până în prezent au fost inventariate în total 876 de imobile. În urma verificărilor, 532 de reclame, bannere, autocolante şi meshuri au fost înlăturate de către proprietari.

Anul acesta poliţiştii locali au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale proprietarilor din zona de protecţie a monumentelor istorice din cauza amplasării mijloacelor publicitare fără autorizaţie de construire sau aviz de la Comisia zonală a monumentelor istorice. Sancţiunile sunt cuprinse între 4.000 - 8.000 lei. De asemenea, municipalitatea a acţionat în instanţă 20 de proprietari pentru a-i determina pe aceştia să-şi desfiinţeze mijloacele publicitare ilegale, în cazul celor amplasate pe imobile, clădiri sau terenuri proprietate privată.

Alte 42 de sancţiuni, în valoare de 12.600 lei au fost aplicate de la începutul anului şi până în prezent pentru amplasarea afişelor publicitare în alte locuri decât cele stabilite în conformitate cu HCL nr. 130/2009.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite