Primar din Cluj, prins băut la volan și filmat în timp ce mânca zăpadă ca să îi scadă alcoolemia: „Mi se uscase gura” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Măguri Răcătău, județul Cluj, a fost prins băut la volan și filmat în timp ce mânca zăpadă pentru a-i scădea alcoolemia. Edilul și-a explicat gestul la Antena 3 CNN.

Alexandru Livescu, primarul localității Măguri Răcătău, se afla sub influența băuturilor alcoolice când a fost implicat într-un accident în noaptea de 3 spre 4 februarie.

Agenții de poliție l-ar fi testat pe primar abia după trei ore de la producerea evenimentului rutier, iar acum sunt cercetați de superiori.

Primarul a fost filmat mâncând zăpadă imediat după accident

Edilul a fost filmat de cel cu care a intrat în coliziune, care spune că primarul ar fi fugit de la locul accidentului, ar fi luat o pastilă și ar fi mâncat zăpadă pentru a-i scădea alcoolemia.

Primarul Alexandru Livescu, după accident. FOTO foaiatransilvana.ro
Primarul Alexandru Livescu, după accident. FOTO foaiatransilvana.ro

Alexandru Livescu și-a justificat însă altfel gestul.

„Veneam de la un priveghi din sat și mergeam până acasă, iar după o curbă, respectivul a aprins farurile și a intrat direct în mine (....) În momentul în care a intrat în mine, m-am speriat pentru viața mea. Am plecat de acolo pentru că nu știam cine se află în dubă la el. Am mâncat zăpadă pentru că mi se uscase gura. Am fost am suflat în etilotest. Am băut un pahar cu vin la priveghiul respectiv. Am fost amendat, mi-a fost ridicat permisul", a declarat primarul din Măguri Răcătău, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

„Îmi era gura uscată pentru că m-am speriat că a intrat în mine"  

Edilul a fost întrebat explicit dacă, atunci când a mâncat zăpadă, s-a gândit că acest lucru ar putea să-i scadă alcoolemia.

„Nu m-am gândit pentru că am știut cât am băut și la un pahar de vin nu poate să-mi iasă alcoolemia mare. Îmi era gura uscată pentru că m-am speriat că a intrat în mine", a mai spus primarul.

Potrivit Ştiri de Cluj primarul a fost dus la sediul postului de poliție din comună pentru testare, dar etilotestul a dat rateuri. De aici, edilul a fost dus la cel mai apropiat sediu de poliție, care dispunea de aparat etilotest.

Alexandru Livescu a fost testat la ora 5.22, în condițiile în care accidentul avusese loc la 2.50.

Aparatul a mai indicat în cazul edilului doar 0,12 grame alcool. Polițiștii implicați în acest caz sunt anchetați pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite