Pomohaci nu este dorit la Cluj. Directorul unui festival de folclor: Renunţăm la recitalul său cât timp situaţia este atât de tensionată şi nelămurită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Cristian Pomohaci  FOTO Facebook/Cristian Pomohaci
Preotul Cristian Pomohaci  FOTO Facebook/Cristian Pomohaci

Organizatorii Festivalului Internaţional de Folclor „Serbările Transilvane“ au decis, luni, 24 iulie, să scoată recitalul lui Cristian Pomohaci din programul manifestării deoarece „situaţia este atât de tensionată şi de nelămurită“. Până luni după-amiaza, organizatorii nu au reuşit să-i comunice preotului vestea.

Recitalul lui Cristian Pomohaci, preotul-cântăreţ acuzat şi cercetat de racolare de minori în scopuri sexuale, a fost scos din programul Festivalului Internaţional de Folclor „Serbările Transilvane“ de la Cluj. Decizia a fost luată azi, 24 iulie. Asta deşi numele artistului apare pe afiş.

Directorul manifestării, Tiberiu Groza, cel care l-a invitat pe Pomohaci la Cluj, a declarat, pentru Adevărul, că organizatorii festivalului au ajuns la concluzia că vor scoate recitalul lui Pomohaci din program din dorinţa de a nu scida publicul în pro Pomohaci şi contra Pomohaci, dar şi pentru a nu aduce o imagine negativă asupra festivalului.

„Trebuie să renunţăm la recitalul domnului Cristian Pomohaci cât timp situaţia este atât de tensionată şi nelămurită“, a afirmat Tiberiu Groza.

Întrebat dacă i-a comunicat preotului Pomohaci decizia organizatorilor festivalului, Groza a răspuns că nu a reuşit să dea de el.

Festivalul Internaţional de Folclor „Serbările Transilvane“ a ajusn la ediţia a XVIII-ea şi va începe vineri, 28 iunie, la Cluj şi se încheie duminică, 30 iulie. 

Mai puteţi citi:

Pomohaci, preotul acuzat de racolare de minori, invitat să cânte la un festival internaţional de folclor la Cluj. „Nu dorim să scindăm publicul“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite