Percheziții la hoții de cupru din patru județe. Paguba estimată este de 200.000 de euro

0
0

Polițiștii clujeni au efectuat percheziții domiciliare în patru județe, - Cluj, Alba, Sibiu și Ilfov - într-un dosar de furt de cupru în valoare de 200.000 de euro. 

Polițiștii clujeni de la Investigații criminale au efectuat percheziții la hoții de cupru. FOTO IPJ
Polițiștii clujeni de la Investigații criminale au efectuat percheziții la hoții de cupru. FOTO IPJ

Polițiștii clujeni de la Serviciul de Investigații Criminale, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, în dimineața de miercuri, 7 septembrie, 6 percheziții domiciliare, în 4 județe - Cluj, Alba, Sibiu și Ilfov.

Activitățile vizează un dosar de cercetare penală, înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Este vorba despre furt de cupru în valoare de aproximativ 200.000 de euro, faptă săvârșită în luna august.

Totodată, în cazul a 4 persoane vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere, în vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului.

Acțiunile beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba și Ilfov.

Furt de cablu de cupru

Nu este singurul incident de acest gen. Patru tineri din comuna Sântimbru, judeţul Alba, bănuiţi de furt, au fost reţinuţi, în luna iulie, de poliţişti. Ar fi sustras un cablu electric din incinta unei societăţi comerciale din Sântimbru.

Potrivit IPJ Alba, luni, 18 iulie 2022, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au identificat şi reţinut patru tineri, de 17, 18, 24 şi 28 de ani, care sunt băniţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 14 iulie 2022.

În noaptea de 13/14 iulie, cei patru tineri ar fi pătruns în curtea unei societăţi comerciale din comuna Sântimbru şi ar fi sustras un cablu electric din cupru lung de 200 de metri.

Valoarea cablului a fost estimată la suma de 50.000 de lei. Pentru a-l putea transporta, l-au secţionat în bucăţi mai mici, iar ulterior l-au vândut la un centru de primire fier vechi.

Cei patru au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite