Oraşul în care corporatiştii au salarii mai mari decât cei din Capitală. E pentru prima dată când Bucureştiul e detronat la acest capitol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: 123rf
Foto: 123rf

Salariile oferite de companiile private din Bucureşti sunt cu 3% mai mari decât media generală a pieţei, însă nu mai sunt cele mai mari din ţară.

Asta pentru că salariile corporatiştilor din Cluj le-au depăşit pe cele din Bucureşti, potrivit unui studiu salarial din 2019 realizat de compania Mercer Marsh Benefits. Companiile din Cluj oferă salarii cu 7% peste media pieţei, cele din Bucureşti oferă cu 3% mai mult decât media pieţei. Este pentru prima dată când salariile bucureştenilor care muncesc în mediul privat sunt depăşite de salariile oferite de companiile private dintr-un alt oraş.  

„Bucureştiul a fost detronat. Dacă anul trecut era cel mai bun oraş din punctul de vedere al salariilor, anul acesta remarcăm că a fost depăşit de Cluj. Bucureşti a fost constant cu valoarea de 2-3% peste media generală în ultimii ani. În cu­rând, cred că Ploieşti va fi la nivelul Bucureştiului. Inves­ti­ţiile s-au făcut din afara ţării şi Bucureştiul este suprasatu­rat din perspectiva aceasta şi de aceea organizaţiile s-au re­di­recţionat către alte oraşe. Cluj-Napoca are foarte multe com­panii de IT, companii cu servicii externalizate, companii care se dezvoltă şi asta a dus la această creştere“, a explicat Ga­brie­la Nechita, talent information solution leader România la firma de consultanţă în resurse umane Mercer Marsh Benefits., citată de Ziarul Financiar.

Studiul Total Remuneration Survey a fost realizat pe un eşantion de 360 de companii din 12 industrii de activitate şi aproximativ 100.000 de salariaţi respondenţi.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri