Meteorologii anunţă vreme urâtă până la sfârşitul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rămâne mohorâtă până la sfârşitul săptămânii, spune  meteorologul Carol Pavai, directorul Centrului  Meteo Regional Cluj. Maximele acestei săptămâni nu vor depăşi  21 de grade Celsius.

Temperaturile înregistrate la Cluj la ora actuală dar şi în următoarele zile sunt sub media celor obişnuite pentru această perioadă.

„Mediile multianuale maxime pentru această perioadă sunt de 25 de grade Celsius, iar cele minime de 12-13 grade. La ora actuală, temperaturile nu depăşesc 16-17 grade, ceea ce înseamnă că sunt cu 7-8 grade sub medie. Vremea este răcoroasă pentru sfârşit de iunie", a declarat Pavai. Potrivit acestuia, temperaturile nu sunt însă ieşite din comun. „ Am avut  destul de frecvent în anii 90 temperaturi asemănătoare, cam tot pe vremea asta", explică meteorologul.

Lapoviţă în luna iunie

În zonele muntoase, spune acesta, nu a lipsit nici lapoviţa. „La altitudini de peste 1.500 de metri, în vârfurile Vlădeasa şi Iezer, s-a înregistrat şi lapoviţă", a precizat Carol Pavai.

Mâine, temperaturile nu vor depăşi 20 de grade Celsius. Nu vor lipsi nici precipitaţiile. Sâmbătă şi duminică vremea se va răci din nou, avertizează Pavai. Maximele zilei de sâmbătă  vor fi de 17-19 de grade, iar cele de duminică de 20-21 de grade. Pe parcursul întregii săptămâni, minimele din cursul nopţii vor fi de 8-11 grade.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite