Martorii jafului BT au redus din înălţimea suspecţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul spargerii Băncii Transilvania, din 13 februarie 2009, când s-au furat circa 60.000 euro, a demarat marţi, la Tribunalul Cluj, cu audierea unor martori.

Apărătorii inculpaţilor Dan Hosu şi Bogdan Baciu au avut un prim conflict cu instanţa de judecată.Ei au insistat pe detaliile fizice ale agresorilor, din din amintirile martorilor.

Primii audiaţi au fost paznicul sucursalei sparte şi casiera agresată de hoţi. Ilie Florin Buduşan, paznicul care se afla la uşa sediului din Mănăştur la data spargerii a relatat că în momentul în care cei doi băieţi au intrat în bancă a crezut că e o glumă. „Mi-au spus doar «jos» şi «culcat»“. Apoi l-au neutralizat cu un pistol cu şocuri electrice. Fiind culcat cu faţa la podea, nu a reuşit să-i vadă cum transportau banii. Acesta a mai spus că inculpaţii, aflaţi în boxa acuzaţilor, ar fi putut fi cei care l-au imobilizat şi au spart banca anul trecut. „Aveau înălţime de 1,70 -  1,75 metri“, a spus Buduşan.

Olimpia Gabriela Filip, casiera agresată, a relatat episodul în care unul din agresori a intrat în interiorul caseriei. Aceasta a afirmat că jefuitorul s-a îndreptat chiar spre ghişeul principal, în care se adunau cei mai mulţi bani.

Apărătorii inculpaţilor au remarcat faptul că atât paznicul, cât şi casiera, au redus înălţimea suspecţilor. „Iniţial au declarat că agresorii au peste 1.80-1.85 metri, iar după reţinerea inculpaţilor, toţi martorii şi-au schimbat declaraţiile“, a spus avocatul Mihai Giurgea.

Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, tinerii reţinui în urmă cu 4 luni au susţinut că sunt nevinovaţi. Ei au reluat alibiurile prezentate şi în faza cercetărilor penale, susţinând că erau la notar, respectiv cu maşina la târg.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite