LEGENDELE CLUJULUI Vezi povestirile care au şocat capitala Ardealului (SERIAL)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujul la începutul secolului. Foto: I love Cluj
Clujul la începutul secolului. Foto: I love Cluj

„Adevărul de Seară“ vă prezintă, în săptămâna dintre sărbători, în cinci episoade, cele mai siropoase legende urbane ale Clujului. Istorici de seamă povestesc şi explică, pe îndelete, întâmplările vremurilor, notate în manuscrise, dar şi poveştile inventate de clujeni.

Avram Iancu a fost implicat într-un scandal în centrul oraşului, la un chef, iar regele Matia a fost biciuit alături de alţi localnici, atunci când a intrat incognito în Cluj pentru a vedea cum trăiesc oamenii. Recent, un cercetător britanic a studiat lacul Tarniţa, pentru a căuta descendenţii monstrului din Lochness: se spune că aici trăiesc lostriţe de peste trei metri lungime. Acestea sunt doar câteva din legendele urbane, povestite şi azi copiilor.

„Adevărul de Seară“ invită cititorii la o incursiune în basm şi ficţiune, bazat pe poveştile oamenilor sau pe scrieri reale, prezentate în două cărţi realizate de istoricii Tudor Sălăgean, Vasile Lechinţan, Irina Petraş şi Ovidiu Pecican. Rămâne de văzut ce este real, o poveste, sau va rămâne în continuare un mister...

Urmăriţi mai jos poveştile, făcând click pe titluri:

Regele Matia Corvin, biciuit în centrul oraşului

Avram Iancu, studentul bătăuş

Decebal s-a sinucis la Cluj

Monştrii din lacul Tarniţa

Clujeanul Caragiale

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite