La meciul de fotbal România - Spania, ordinea va fi asigurată şi de structuri specializate antiteroriste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Cluj Arena FOTO Adevărul
Stadionul Cluj Arena FOTO Adevărul

Structuri specializate antiteroriste se vor afla în dispozitivul de ordine publică la meciul de fotbal dintre România şi Spania care se va disputa, duminică, 27 martie, pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca, urmând să fie luate măsuri speciale de control.

Măsurile speciale vizează acţiuni de control pirotehnic cu câini al maşinilor, control corporal exigent, fiind interzis accesul cu umbrele şi sticle, iar recomandarea este ca suporterii să vină fără bagaje.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Florinel Budişan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că, înaintea partidei, controlul corporal se va desfăşura cu o exigenţă sporită pentru a evita introducerea în interiorul stadionului a obiectelor interzise şi a mijloacelor pirotehnice.

“Având în vedere situaţia care s-a întîmplat în Europa, respectiv la Bruxelles, vom lua măsuri specifice, vom avea structuri specializate antiteroriste care se vor afla în dispozitivul de ordine public la această partidă de fotbal şi vor lua măsuri în consecinţă. Am luat în considerare şi aceste aspecte legate de situaţia operativă, suntem pregătiţi pentru intervenţie în orice fel de situaţie”, a spus Budişan.

Managerul Departamentului Siguranţă şi Securitate al FRF, Sorin Cojocaru, a declarat la rândul său că face apel către suporteri să vină cu două ore înainte la meci, pentru evitarea înghesuielilor la porţi. “Cu două ore înainte de meci, deci la 19,45, se deschid porţile pentru spectatori. După ceea ce se întâmplă în Europa, în lume, am vrea ca suporterii echipei naţionale care vor veni duminică la meci să înţeleagă că am intrat într-o perioadă specială în ceea ce priveşte prezenţa în stadioane şi participarea la evenimente sportive în România, în Europa. Fac un apel către suporteri să vină din timp la meci, să evităm punctele nevralgice şi înghesuielile la porţi care le-ar crea lor discomfort dar şi organizatorului. Este bine ca suporterii care vin cu bagaj, geantă, rucsac, să le lase acasă, să vină îmbrăcaţi adecvat şi cu biletul în mână. Este permis accesul în stadion cu steagurile naţionale ale celor două ţări, tot ce înseamnă bannere sau materiale vizuale pe orice fel de suport, pânză, plastic, orice culoare, în afara tricolorului, nu va fi permis accesul pe stadion a acestor materiale”, a spus Cojocaru.

Acesta a precizat că echipa Spaniei vine cu protecţie specială de la ei din ţară, oficialii spanioli cerând o supraveghere pe traseu, de la stadion la hotel şi la aeroport.

Comandantul Poliţiei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat şi el că traficul rutier va fi restricţionat înaintea meciului în zona Cluj Arena, urmând să aibă loc un control pirotehnic al maşinilor care intră în parcarea stadionului cu ajutorul poliţiştilor de la Centrul Chinologic de la Sibiu care vor aduce şase câini specializaţi pentru astfel de lucruri.

De asemenea, accesul pe stadion va fi interzis cu umbrele sau sticle. În total, dispozitivul de ordine public pe perioada meciului va fi compus din circa 200 de poliţişti, 300 de jandarmi şi peste 260 de stewarzi.

Meciul România – Spania se va disputa duminică, pe Cluj Arena, de la ora 21,45.

Mai puteţi citi:

Cel mai aprig fan de wrestling din ţară

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite