La Cluj va fi deschis un Centru Cultural Brazilian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta Braziliei
Harta Braziliei

Universitatea Babeş-Bolyai, în colaborare cu instituţii de învăţământ superior din São Paulo (Brazilia) şi în parteneriat cu Ambasada Republicii Federative a Braziliei la Bucureşti anunţă inaugurarea Centrului Cultural Brazilian “Casa do Brasil” la Cluj, amplasat în Str. M. Kogălniceanu nr. 4 (curtea Facultăţii de Teatru şi Televiziune).

În luna octombrie 2010, Rectorul Andrei Marga a participat la conferinţe organizate de universităţi din São Paulo. În urma vizitei au fost stabilite legături de cooperare academică româno-braziliană şi s-a profilat proiectul de organizare în parteneriat a unui centru cultural brazilian la Cluj, cu scopul promovării culturii braziliene şi a limbii portugheze în rândul celor interesaţi şi a publicului larg.

Sub umbrela Centrului Cultural Brazilian, va fi inaugurată şi Biblioteca de Studii Latino-Americane, înfiinţată la Universitatea Babeş-Bolyai cu sprijinul partenerilor brazilieni. Urmează ca universitatea clujeană să primească şi suportul Ambasadelor GRULAC (Group of Latin American and Carribean Countries) la Bucureşti în vederea diversificării ofertei de volume a bibliotecii.

La inaugurarea care va avea loc luni, 13 iunie, de la ora 11, vor participa reprezentanţi ai Ambasadelor GRULAC la Bucureşti, precum şi rectori şi profesori de la universităţile partenere din São Paulo, Brazilia. Evenimentul va avea loc în foaier-ul Colegiului Academic (Str. M. Kogălniceanu nr. 3).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite