Institutul Oncologic din Cluj riscă să devină un nou focar de Covid-19. Încă 6 persoane sunt infectate cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Covid-19 a ajuns şi Institutul Oncologic din Cluj.FOTO: Transilvania Reporter
Covid-19 a ajuns şi Institutul Oncologic din Cluj.FOTO: Transilvania Reporter

În total, 20 de persoane de la Institultul Oncologic „Prof. Doctor Ion Chiricuţă” sunt infectaţi cu SARS-CoV-2. Este vorba despre trei cadre medicale şi 17 pacienţi.

Iniţial, la finele săptămânii trecute, 14 pacienţi de la Institutul Oncologic din Cluj au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Pe lângă aceştia, o asistentă şi un psiholog au fost şi ei infectaţi cu SARS-CoV-2. Toţi pacienţii sunt asimptomatici.

Între timp, încă şase persoane au fost confirmate, ajungându-se la un total de 20. „Trebuie menţionat că toate kiturile de testare utilizate au fost achiziţionate din sponsorizări. Este în curs o anchetă epidemiologică sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Asta după ce la Institutul Oncologic au fost testate în total 947 persoane. Acum, Institutul Oncologic Cluj-Napoca urmează să testeze întreg personalul medical al unităţii.

Citeşte şi

O asistentă şi mai mulţi pacienţi de la Institutul Oncologic Cluj, confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite