Încep lucrările de reabilitare ale Muzeului de Istorie din Cluj. Clădirea nu a suferit reparaţii majore din 1939

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Culturii a alocat circa 3 milioane de lei pentru reparaţiile care vor avea loc anul acesta la clădirea Muzeului Naţional de Istorie din Cluj. Imobilul e vechi de peste 100 de ani.

Peste câteva săptămâni se va organiza o licitaţie în urma căreia se va stabili cine va efectua lucrările de consolidare şi reabilitare ale clădirii Muzeului Naţional de Istorie din Cluj. Aceste lucrări vor dura circa 2 ani şi, după cum anunţă reprezentanţii instituţiei, acestea le premerg pe cele de reamenajare la standarde europene a spaţiilor expoziţionale, proces de modernizare care va avea ca rezultat un muzeu reprezentativ pentru Transilvania.

Precizăm că în măsura posibilităţilor, muzeul va continua să funcţioneze normal şi pe perioada lucrărilor, cu  expoziţii temporare şi alte evenimente specifice, ce vor fi organizate ca şi până acum, la etajul 2 al clădirii”, anunţă cei de la muzeu.

Clădirea este casă pentru colecţiile şi depozitele muzeului, lapidarul şi spaţii administrative ale instituţiei de la începutul secolului al XX-lea.

Imobilul există de la începutul secolului al XIX-lea, iar primele lucrări de amenajare a unui muzue în acea incintă datează din perioada 1911-1913. Lucrările au fost oprite în timpul Primului Război Mondial şi s-au reluat în 1929-1930. Din 1939 nu s-au mai făcut reparaţii majore.

Mai puteţi citi:

Percheziţii la muzee din Bistriţa şi Cluj. Un angajat, bănuit de trafic cu obiecte de patrimoniu 
 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite