Încă un oraş important din România intră în scenariul roşu. Noile restricţii care îi aşteaptă pe oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Certificatul verde va fi necesar pentru a accesul în restaurante, localuri şi la evenimente publice şi private, concerte şi spectacole.
Certificatul verde va fi necesar pentru a accesul în restaurante, localuri şi la evenimente publice şi private, concerte şi spectacole.

Clujul a depăşit miercuri, 22 septembrie, incidenţa de 3 la 1.000 a infectărilor cu SARS CoV-2, astfel că va intra în scenariul roşu. În aceeaşi situaţie se mai află şi Bucureştiul, care are o rată de 3,3 la 1.000.

Cluj-Napoca a ajuns la o rată de incidenţă de 3,23 /1.000, iar dacă lucrurile nu se vor schimba în următoarele 48 de ore, vor fi anunţate oficial noile restricţii. Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard spune că legea prevede faptul că trebuie aşteptate cele 48 de ore, existând posibilitatea ca rata de infectare să scadă în următoarea zi. 

„Restricţiile noi se impun, aşa cum legea spune, în 48 de ore din momentul în care se se depăşeşte o anumită rată a incidenţei. Atunci când se impun restricţiile, acestea sunt valabile 14 zile. Nu putem risca să introducem restricţii încă din ziua zero pentru că există posibilitatea ca a doua zi să scadă rata infectărilor”, a explicat prefectul Clujului.

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în judeţele/localităţile cu o incidenţă între 3 şi 6 la mie, accesul la mai multe activităţi este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru a putea intra în restaurante, localuri şi de a merge la evenimente publice şi private, concerte şi spectacole.

Vă mai recomandăm şi: 

Ilfov este al doilea judeţ ce intră în scenariul roşu. Ce restricţii sunt aplicate

Capitala a depăşit incidenţa de 3 la mie şi a intrat în scenariul roşu. Urmează noi restricţii şi obligativitatea utilizării certificatului digital

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite