FOTO Scandal la „cel mai mare concert“ din România: preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, acuzat că-şi face campanie electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 70.000 de spectatori au participat, ieri, la concertul „Forza Zu“ de pe Cluj Arena, conform oficialilor Consiliului Judeţean Cluj. Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a tipărit mii de fluturaşi cu fotografia lui şi mesajul: „Dragă clujeanule, te invit la cel mai mare concert al anului din România, organizat de Consiliul Judeţean Cluj“.

Cei mai în vogă artişti români ai momentului - Smiley, Holograf, Alex Velea, Antonia, Elena Gheorghe, Horia Brenciu, Nicole Cherry, Andra, Raluka & DJ Sava, What's Up, Cabron, Lora, Delia, Voltaj, Deepcentral, B.U.G. Mafia, Andreea Bănică, Shift & Marius Moga, Red Blonde, Sore, CRBL, Adda, Vama, Anda Adam, Skizzo Skills, Speak, Mandinga, Maxim, Alina Eremia şi Connect-R – au făcut show, sâmbătă seara, la evenimentul “Forza Zu” promovat ca fiind “cel mai mare concert din România”. Până la ora 3 noaptea, pe la Cluj Arena au trecut circa 70.000 de spectatori, a anunţat Aurelia Trif, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui CJ Cluj. Cifra este un record pentru un concert pe Cluj Arena, având în vedere că la concertul Scorpions, organizat la inaugurarea arenei, au venit 40.000 de spectatori. 

concert

Fluturaşii lui Uioreanu

 Pe  adresa de mail a ziarului Adevărul au venit mai multe fotografii cu fluturaşi care cuprindeau mesajul preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, către clujeni: 

“Dragă clujeanule, 

“Te invit să participi la cel mai mare concert al anului din România, organizat de Consiliul Judeţean Cluj şi găzduit de Cluj Arena. Vei avea ocazia unică de a urmări cele mai iubite trupe româneşte de muzică pop şi rock ale momentului, în cadrul unui spectacol marathon care se va întinde până în zori. 

Te aştept sâmbătă, 17 mai, de la ora 17.00, la stadion, să ne bucurăm împreună de spectacolul orzanizat pentru voi de Consiliul Judeţean Cluj, în colaborare cu Radio Zu”. 

 Acuzaţii de campanie electorală 

Persoana care a trimis mailul redacţiei nu şi-a dezvăluit identitatea. Întrucât purtătoarea de cuvânt a CJ Cluj, Cornelia Trif, a confirmat că s-au tipărut fluturaşi pentru mediatizarea concertului, vă transmitem mesajul, care ridică o problemă legitimă, ataşat fotografiilor primite: „Chiar dacă accesul la Forţa Zu 2014 a fost liber, Uioreanu nu a ezitat să-şi facă campanie electorală în cel mai murdar mijloc după ce a tipărit fluturaşi cu invitaţia sa faraonică, iar pe spate a ataşat afişul concertului...”. 

Ce spune purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului Judeţean 

Cornelia Trif, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui CJ, Horea Uioreanu, a susţinut: “Noi am fost parteneri ai Radio ZU, concertele au fost găzduite de Cluj Arena (aflată în administrarea CJ-nr). Preşedintele a avut permisiunea Radio Zu pentru editarea fluturaşilor, care au fost plătiţi din banii lui. Horea Uioreanu  nu e candidat, ce campanie electorală să facă.  Interesul nostru a fost să vină cât mai multă lume, având în vedere că şi concertele erau gratuite. E păcat să ai o astfel de arenă şi să nu o foloseşti la evenimente”. Trif a mai precizat că Radio Zu a plătit chirie pentru Cluj Arena. Ea a susţinut că nu ştie câţi fluturaşi au fost plătiţi. 

Citeşte şi

VIDEO Vezi aici fragmente din concertul Scorpions pe Cluj Arena

Scorpions, pe „Cluj Arena"

VIDEO Trupa Smokie a alungat ploaia de pe Cluj Arena

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite