Fosta dizidentă Doina Cornea a împlinit 83 de ani. A fost felicitată de Tăriceanu și Nicoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Cornea
Doina Cornea

Fosta dizidentă a regimului comunist Doina Cornea a primit, miercuri, un buchet de flori de ziua de naștere, la împlinirea vârstei de 83 de ani, din partea fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, notează Mediafax.

Tăriceanu a vizitat-o pe Doina Cornea la Cluj și i-a urat „multă sănătateși viață îndelungată".

„Am venit să o salut pe Doina Cornea de ziua sa de naştere ca un gest firesc, de respect, pe care îl arăt dânsei. O apreciez foarte mult pentru atitudinea ei curajoasă şi constantă de luptător anticomunist, de luptător pentru drepturile şi libertăţile individuale care sunt valori liberale, cu toate că doamna Cornea nu este membră a PNL, ci o susţinătoare a PNŢCD. M-am bucurat că am văzut-o şi că am putut să schimbăm câteva cuvinte în acest moment important, al campaniei electorale pentru locale. I-am urat multă sănătate şi viaţă îndelungată. Doamna Cornea s-a bucurat de florile primite, mai ales că erau de culoare violet, o culoare care îi place", a spus Tăriceanu.

La întâlnire a fost prezent, de asemenea, candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoarî. Tăriceanu a spus că Doina Cornea i-ar fi transmis acestuia încurajări pentru câștigarea alegerilor locale.

„ A făcut o remarcă foarte simplă şi directă şi i-a spus lui Nicoară: «bănuiesc că nu ai emoţii şi că vei câştiga»", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fiul Doinei Cornea, Leontin Juhasz, a declarat, la rândul său, că starea de sănătate a mamei sale este "staţionară", după ce a suferit în septembrie 2008 un accident vascular cerebral.

„Şi-a petrecut ziua de naştere absolut firesc, nu a fost ceva special. A mai primit flori şi felicitări. A primit cu mare bucurie vizita domnului Tăriceanu, o leagă foarte multe amintiri de perioadele în care s-a întâlnit cu fostul premier, mai ales de perioada de guvernare Tăriceanu care a fost, de departe, cea mai bună a României", a afirmat Juhasz.

Doina Cornea s-a născut în 30 mai 1929 la Braşov.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite