Educaţia sexuală în şcoli este aproape inexistentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testele efectuate de psihologi arată că România este pe primul loc la numărul de avorturi , mame minore şi copii abandonaţi din cauza lipsei de educaţie pentru sănătatea sexuală.

În cadrul Conferinţei Naţionale de Psihologie a Sexualităţii, desfăşurate astăzi la Cluj-Napoca, psihologii au dezbătut şi problemele legate de lipsa educaţiei pentru sănătate. Potrivit datelor prezentate, la nivel naţional sunt 8.500 de mame minore în fiecare an, iar din 1.000 de femei care nasc, 43 sunt minore. Cauzele pentru care România a ajuns să deţină acest titlu nedorit se referă la educaţia sporadică în acest domeniu. „Subiectele legate de educaţia sexuală reprezintă încă un subiect tabu în familia românească, informaţiile reducându-se la un minim informaţional, ceea ce indică o nevoie de reorientare a şcolii şi societăţii înspre formarea părinţilor, dar şi reformarea sistemului prin adoptarea legii care ar face posibilă educaţia pentru sănătate în şcoli", susţine prof. dr. Emilia Mureşan, de la şcoala „Avram Iancu" din Dej.

Potrivit Emiliei Mureşan, principalele modalităţi de informare rămân în continuare mass-media şi internetul, de unde copiii şi adolescenţii preiau neselectiv date şi conţinuturi explicite şi neexplicite cu impact negativ asupra comportamntului acestora.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite