Cum poţi să-ţi asiguri fără bani viitorul. Academy+Plus, şcoala gratuită de IT din Cluj, a suplimentat numărul de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită cererii uriaşe, Academy+Plus este prima şcoală alternativă de IT, gratuită, din România, anunţă suplimentarea numărul de locuri cu încă 30 pentru cei care doresc să se înscrie la cursuri. Este al treilea an când se organizează la Cluj preselecţii. Până acum au fost selectate circa 350 de persoane.

Anul trecut am avut 320 de candidaţi în cele trei Piscine (n. r. perioadă de preselecţie). Anul acesta ne-am extins puţin spaţiul şi suntem pregătiţi să primim mai mulţi candidaţi în cele trei luni de vară, cu condiţia ca aceştia să fie motivaţi să o termine cu rezultate bune. Sunt deja mai mult de 350 de candidaţi după preselecţia online şi am decis să ajungem la maxim 400 în această vară, declară Adrian Tănăsescu, directorul Academy+Plus.

academy plus cluj foto acedemy plus

Ce e Academy+Plus

Potrivit reprezentanţilor companiei, Academy+Plus este prima şcoală alternativă de IT, gratuită, din România. Regulile de admitere: crearea unui cont pe platforma candidates.academyplus.ro unde trebuie rezolvate două teste, unul de memorie şi unul de logică.

Apoi, următoarea etapă este Piscina, cea mai intensă preselecţie care se desfăşoară timp de 28 de zile, cu deadline-uri zilnice, predări de proiecte individuale sau de grup şi examene. Candidaţii sunt luaţi de la zero şi li se furnizează comprimat toate conceptele de care vor avea nevoie pe parcursul şcolii. Candidaţii au la dispoziţie tutoriale video, internetul, comunitatea din jur şi mentorii pentru a rezolva proiecte. Corectările de tip peer-to-peer fac parte din procesul creativ de învăţare. Creativ pentru că oferă ocazia interacţiunii şi a comparării rezultatelor între candidaţi. Spre exemplu, faptul că îşi explică unul celuilalt metoda de rezolvare, ajută la sedimentarea cunoştinţelor, explică cei de la Academy Plus (sursa foto a imaginilor din text).

academy plus cluj foto acedemy plus

30 de locuri disponibile

Pentru preselecţiile/Piscinele din lunile iulie şi septembrie au fost deja selectionaţi online 250 de candidaţi şi săptămâna trecută au fost ocupate rapid cele 40 de locuri anunţate pentru luna august. Cererea este foarte mare, de aceea reprezentanţii companiei au suplimentat numărul de locuri cu încă 30, împărţite pentru toate cele trei luni.

„Celor care vor fi admişi în Academie, în urma acestor 3 Piscine, li se pregăteşte şi o schimbare de programă pentru anul academic. Rămâne în continuare fără profesori, deschisă 24h/7 şi fără note, bazată pe proiecte,  adaptate atât cerinţelor celor care vor să urmeze Academia, cât şi a pieţei de IT. Astfel, studenţii vor putea accesa încă din primul an proiecte concrete în diverse limbaje: C, C++, Unity, PHP, JAVA şi baze de date. Ca şi în anii precedenţi, pe lângă abilităţile de programare, ei se vor dezvolta şi pe partea de rigoare, adaptabilitate, creativitate, relaţii interpersonale, muncă în echipă“, spune cei de la Academy+Plus.

Potrivit lor, preselecţiile/Piscinele din acest an se vor desfăşura în paralel în Paris, Cluj-Napoca şi, pentru prima oară, şi în Chişinău. Compania intenţionează pe viitor să deschidă un nou sediu şi în Bucureşti, probabil în 2017, motiv pentru care Academy+Plus caută parteneri.

Mai puteţi citi:

Bacalaureat 2016 Cluj. Peste 4.000 de elevi susţin examenul de maturitate în judeţul cu cea mai mare promovabilitate la BAC în 2015

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite