Cum au ajuns pepenii din Ungaria produs românesc într-un hipermarket din Cluj. „A fost eroare umană”, răspunde Auchan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii hipermarketului Auchan au făcut, în sfârşit, precizări în legătură cu scandalul pepenilor. Într-o poză postată pe Facebook se poate observa cum o angajată a Auchan Cluj mută pepeni ungureşti într-o cutie pe care scrie că sunt produşi în România. Directorul de marketing al companiei susţine că este vorba despre o eroare umană.

La sesizarea trimisă sâmbătă de „Adevărul” la adresa de relaţii publice a hipermarketului Auchan în legătură cu pepenii verzi din Ungaria care erau mutaţi într-o cutie pe care scria că este vorba despre un „produs românesc”, Tiberiu Dăneţiu, director de marketing al companiei a precizat, luni dimineaţa: „Situaţia respectivă, cu totul izolată, a fost provocată de o eroare umană de apreciere individuală şi neatenţie din partea colaboratoarei noastre, în condiţiile în care cele două produse aveau aceleaşi caracteristici şi erau la acelasi preţ”. Cu alte cuvinte, angajata Auchan s-a gândit că dacă pepenii au acelaşi preţ şi aceleaşi caracteristici nu mai contează dacă sunt puşi în cutia de „produse româneşti” sau în cea cu marfă din import.

De asemenea, directorul şi-a cerut scuze pentru „dificultatea de comunicare din weekend”. Concret, reporterul „Adevărul” nu a reuşit să ia legătura cu purătorul de cuvânt al companiei, iar răspunsurile de la „Serviciul clienţi” au fost: „nu putem spune nimic” sau „e weekend, vă rugăm reveniţi luni”. 

Precizările directorului de marketing de la Auchan

Redăm integral precizarea pe care a făcut Dăneţiu la solicitarea „Adevărul”: 

„Pentru Auchan politica de localism, respectiv cea de sustinere şi promovare a produselor fabricate în România, reprezintă o prioritate de prim rang în cadrul ambitiei de a crea valoare în România pentru clienţi, furnizori, colaboratori şi comunitate. În calitate de companie responsabilă, Auchan impune şi urmăreşte respectarea nu numai a prevederilor legale, dar şi a Codului Etic intern şi, respectiv, a unui întreg sistem de reguli, standarde şi proceduri de companie, totul pentru a asigura un comerţ de calitate şi în avantajul clienţilor noştri.

Dorim să vă asigurăm că situatia respectivă, cu totul izolată, a fost provocată de o eroare umană de apreciere individuală şi neatenţie din partea colaboratoarei noastre, în conditiile în care cele două produse aveau aceleaşi caracteristici şi erau la acelasi preţ. Dar dorim, în acelaşi timp, să vă informăm că ambele produse - pepenii din România, respectiv cei din Ungaria, existau în acelaşi timp în oferta magazinului, cu amplasări distincte în zona de fructe şi legume şi erau semnalizate, fiecare, cu propriul afişaj, tocmai pentru a permite clientului să aibă o bună informare în decizia sa de cumpărare.

Ne pare rău pentru această greşeală umană apărută şi vă asigurăm că am luat toate măsurile corective, pentru a evita apariţia unor astfel de situaţii în viitor”. 

Fotografia care a declaşat scandalul 

O angajată a hipermarketului Auchan mută pepeni verzi dintr-o cutie de carton pe care scrie  „Watermelon export Hungary” într-una marcată „Gheorghe Doja Cooperativa Agricolă”, aflată sub un semn care informează că este vorba despre un „produs românesc”. Aceasta este imaginea care a apărut într-o fotografie postată de o clujeancă pe pagina sa de Facebook. Acesta susţine că a fost făcută pe 20 august în hipermarketul Auchan Iris din Cluj-Napoca. 

Protecţia Consumatorului s-a autosesizat

În condiţiile în care la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj nu a răspuns nimeni la telefonul permanent, iar purtătoarea de cuvânt a instituţiei nu a fost de găsit, reporterul Adevărul a luat legătura cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca. „Ne vom autosesiza şi vom verifica situaţia. Dacă într-adevăr se comercializau pepeni din Ungaria ca produs românesc este vorba despre practică comercială înşelătoare care afectează interesele economice ale clienţilor. Amenda este de la 5.000 la 100.000 de lei.” El a susţinut că inspectorii ANPC vor verifica registrul de intrări al hipermarketului pentru a vedea de unde provin cu adevărat pepenii verzi comercializaţi la Auchan. 

Citeşte şi

 

Auchan riscă o amendă de 100.000 de lei în scandalul pepenilor din Ungaria. Protecţia consumatorilor s-a autosesizat. Compania: „E weekend, reveniţi luni”

 

Înşelăciune la hipermarketul Auchan din Cluj? Pepenii ungureşti, vânduţi pe post de „produs românesc”. Care a fost reacţia neaşteptată a angajaţilor

 

Ce au reclamat clujenii la Protecţia Consumatorilor: de la prezervative rupte la berea care nu mai are acelaşi gust

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite