Cine era omul de afaceri găsit mort în Cluj, căruia nu i-a funcţionat paraşuta. „I s-a deschis accidental paraşuta de rezervă şi l-a scos din avion”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 27 de ani a fost găsit sâmbătă, 15 octombrie, pe marginea drumului de un şofer care a sunat la poliţie. Acesta murise la impactul cu solul, reiese din primele informaţii. La faţa locului sunt procurori care investighează cazul. Reprezentanţii clubului de unde a zburat spun că tânărului i s-a deschis accidental paraşuta de rezervă.

UPDATE 16.19 IPJ Cluj anunţă că a deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă în cazul tânărului paraşutist care a murit dimineaţă, după ce a căzut în gol de la 3.000 de metri altitudine, 

„Poliţiştii clujeni efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul sub supravegherea procurorilor“, a declarat Daniel Graur. Dosarul este in rem.

UPDATE 16.04 Vlad Lupaş făcea paraşutism din 2010, avea circa 400 de salturi la activ şi era unul dintre cei mai buni paraşutişti de la Clubul Sportiv SkyDive Transilvania.

image

UPDATE 15.49 Vlad Lupaş avea doi copii, iar soţia lui, şi ea paraşutist amator, este însărcinată cu al treilea. Prieteni apropiaţi ai lui Vlad Lupaş sunt în stare de şoc. Nu le vine să creadă că s-a petrecut o astfel de nenorocire. 

UPDATE 15.18 Tânărul mort este Vlad Lupaş, unul dintre patronii lanţului de restaurante Salad Box. Acesta era director comercial la Salad Box de aproape 4 ani.

A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj.  

Salad Box este o companie înfiinţată în 2012 în Cluj şi promovează mâncarea sănătoasă, o alternativă sănătoasă la mâncarea fast-food, se arată pe pagina de Facebook a Salat Box.  Afacerea în conducerea căreia se afla Vlad Lupaş a fost demarată în 2012, printr-o investiţie iniţială de 25.000 de euro.  După doi ani de la inaugurarea primului restaurant Salad Box, proprietarii au deschis alte 25 de puncte în cele mai importante 13 oraşe din ţară, dar şi în centre comerciale din Budapesta şi Heilbronn, în Germania, cifra de afaceri anuală a ajungând la peste zece milioane de euro anul trecut.

UPDATE 14.50 Purtătorul de cuvânt de la ISU Cluj, Andrei Biriş, a spus că un echipaj de pompieri s-a deplasat la faţa locului în urma unui apel la 112, făcut de un şofer ce trecea pe DN1. Însă o ambulanţă se afla în zonă şi a fost redirecţionată spre Luncani, unde a fost semnalată nenorocirea, iar pompierii chemaţi înapoi.

În jurul orei 11.00, un şofer a sunat la poliţie să anunţe că pe marginea drumului se află trupul unui tânăr. Acesta practica paraşutismul şi, din primele cercetări, reiese că nu i s-ar fi deschis paraşuta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur, poliţiştii au fost sesizaţi în jurul orei 11.00 că un tânăr a fost găsit între DN1 şi Arieş, în apropierea satului Luncani din comuna Luna. ”Este vorba de un tânăr de 27 de ani. Acesta era paraşutist amator. Facem cercetări ca să aflăm ce s-a întâmplat”, a declarat Graur.

Un echipaj de ambulanţă a ajuns primul la faţa locului. Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Horea Simu, spune că medicii nu au putut face nimic pentru tânărul de 27 de ani, găsit de aceştia pe pământ între satele Luncani şi Luna. Bărbatul nu e militar şi ar fi căzut de la 3.000 de metri altitudine. ”Bărbatul a fost găsit fără semne vitale”, a declarat Simu.

Tânărul a zburat azi de pe aerodromul Luncani, la Clubul Sky Dive Transilvania, iar directorul general al clubului, Doru Baciu, a declarat, pentru ”Adevărul”, că este vorba de un ”incident ce a dus la un accident”: ”I s-a deschis accidental paraşuta de rezervă şi l-a scos din avion”. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite