Centrul Clujului, trezit la viaţă pe final de vară. Vezi cum vor fi animate pietonalele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Cluj-Napoca va organiza evenimente în Piaţa Muzeului în toate weekendurile din luna august, după pe ce tot parcursul verii centrul oraşului a fost animat doar de terase. Primele evenimente de acest fel vor fi organizate azi şi mâine seară.

Clujenii se vor putea bucura, pe final de vară, de un centru al oraşului animat, cu spectacole stradale şi muzică live, aşa cum se întâmple în alte oraşe culturale, precum Sibiu.

Primăria Cluj-Napoca a decis, pe ultima sută de metri, organizarea în Piaţa Muzeului a unor evenimente în fiecare vineri şi sâmbătă, până la sfârşitul lunii august, cu scopul de a anima oraşul.

„Încercăm ca pe perioada concediilor, când oraşul nu este atât de animat, să organizăm o serie de evenimente, pentru ca oamenii să aibă motive să iasă în oraş. Ne dorim ca prin aceste evenimente să animăm centrul oraşului”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt la Primăriei Cluj-Napoca.

Iniţiativă a artişilot clujeni


Potrivit lui Buzatu, propunerea de a organiza evenimente în stradă a venit din partea unor artişti clujeni, care nu vor lua onorarii pentru prestaţiile lor.

„Noi ne-am dorit ca evenimentul să se organizeze cât mai repede, însă au avut nişte aspecte de rezolvat, cum ar fi cele ce ţin de drepturile de autor. Începând de anul viitor vom fi mult mai atenţi şi deschişi cu privirea la acest aspect, mai ales că se apropie tot mult anul în care ne dorim Clujul să devină capitală culturală europeană”, a explicat Oana Buzatu, motivele pentru care pe pietonale oraşului vor fi organizate abia acum evenimente.

Primul eveniment din cadrul proiectului „Seri de vară clujene” va debuta în această seară, începând cu ora 20.00.

Teatru, folk, muzică medievală în limba sanscrită sunt câteva dintre atacţiile evenimentului din Piaţa Unirii. Trupele „Flori de măr” (trupa de folk a Casei Municipale de Cultură), „Om-band” (formaţie de muzică medievală sanscrită, singura trupă din România 100% caritabilă) şi compania de teatru „Viceversa”  vor încerca să-i scoată pe clujeni în oraş, în această seară. „Piesa Sketch-ing este o piesă care sigur va prinde la public.

Avantajul este că poate fi urmărită şi pe fragmente”, promit membrii companiei de teatru „Viceversa”. Sâmbătă, tot de la ora 20.00, clujenii vor avea parte de o nouă „seară de vară”.

Responsabili cu atmosfera în Piaţa Muzeului va trupa Origin Project, una dintre cele mai inedite apariţii de pe scena muzicală clujeană. Origin Project s-a născut în toamna anului 2009 cu o cântare liber improvizată pe baza unor fragmente alese din cartea Tao-Te-Ching, una dintre scrierile de referinţă ale filosofiei chineze.

Pentru iniţiatorii proiectului, Adi Tudoran Cimpoeşu, Bogdan Rakolcza şi Dan Aga acesta era primul concert liber improvizat în întregime. Succesul de care s-au bucurat la prima apariţie în public i-a determinat să exploateze muzicii improvizată. Toţi artiştii implicaţi nu primesc onorarii, iar suportul tehnic este pus la dispoziţie prin sponsorizare.

Trupa va fi „acompaniată” de vocalistul Matli MC, care este şi actor şi regizor al Teatrului Imago.

Toate evenimentele din cadrul proiectului „Seri de vară clujene” vor dura aproximativ două ore şi jumătate. Proiectul se va mai desfăşura pe 19, 20, 26, 27 august, 2 şi 3 septembrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite