Cel mai mare eveniment de promovare a satului românesc va avea loc la Cluj, în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sat din judeţul Braşov  FOTO: Adrian Petrişor
Un sat din judeţul Braşov  FOTO: Adrian Petrişor

Piaţa Unirii din Cluj-Napoca va fi, de vineri, 10 mai, până duminică, 13 mai, inclusiv, gazda celui mai mare eveniment de promovare a satului românesc: Ziua Satului Românesc. Manifestarea se desfăşoară sub patronajul Ambasadei Italiei în România.

Evenimentul, ajuns la a treia ediţie, este organizat de Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România împreună cu Ministerul Economiei - Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Autoritatea Naţională pentru Turism, Guvernul României – Secretariatul General al Guvernului, Municipiul Cluj-Napoca şi ANTREC.

Manifestarea va fi deschisă oficial vineri, 10 mai, la ora 12.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Dintre oficialităţi şi-au anunţat prezenţa: Maria Grapini, Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Lelia Oanţă secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, reprezentanţi ai ambasadei Italiei, ai 30 de sate din 10 judeţe.

Astfel, timp de 3 zile se vor organiza expoziţii şi târguri tematice în centrul Clujului: Târgul de turism rural, agroturism şi ecoturism - Hai în satul românesc, Târgul de produse tradiţionale  - Produs în satul românesc, Târgul de meşteri populari – Dumitru Sofonea, Târgul de flori - În grădina lui Ion, Atelierul de bucătărie românească - comuna Cumpăna (jud. Constanţa), Patrimoniul UNESCO - ceramica de la Horezu, dar şi conferinţe şi seminarii pe tema conservării, promovării şi dezvoltării satului românesc.

Ziua Satului Românesc este cel mai mare eveniment de promovare a mediului rural din România. Organizatorii se aşteaptă să participe la eveniment circa 20.000 de turişti şi clujeni.

Premii: un miel şi un sac de ceapă din Făgăraş

O altă modalitate prin care organizatorii Ziilei Satului Românesc s-au gândit să promoveze valorile rurale este concursul “Dansez pentru România”.
Concurenţii sunt invitaţi să danseze dansuri populare în pereche, iar cei care dau dovadă de rezistenţă  dansând cel mai mult şi cel mai bine, vor câştiga unul dintre ineditele premii - un miel, o sticlă de palincă de Cărpinet, un sac de cartofi de Belinţ, un borcan de miere de Luncaviţa, un sac de ceapă din Făgăraş, o sticlă de afinată de la Vorona.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite