Ce filme să nu ratezi azi la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirilov
Mihai Chirilov

Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, a recomandat pentru cititorii „Adevărul” câteva proiecţii de neratat azi, în cadrul TIFF.

Moara şi crucea (Suedia – Polonia 2011), Cinema Arta, ora 17.00
Lech Majewski, regizorul filmului, este unul dintre cei mai aventuroşi şi inspiraţi cineaşti ai Europei, traduce în limbaj cinematografic capodopera lui Bruegel, Calvarul, ivitând ştrengăreşte spectatorul să exploreze universul estetic al picturii pe măsură ce este prezentată realizarea acesteia.

Dincolo (Suedia 2010), Casa de Cultură a Studenţilor, ora 18.30
Leena s-a luptat toată viaţa să scape de durerea pricinuită de sumbra ei copilărie. Într-o dimineaţă chiar înainte de Crăciun, femeia primeşte un telefon de la spitalul din oraşul de baştină: mama ei e pe moarte. Vestea o va face să pornească într-o călătorie pentru a-şi înfrunta mama pentru prima oară în viaţa ei adultă.

Balada tristă de trompetă (Spania – Franţa 2010), Odeon Cineplex, ora 23.00
O aventură plină de evenimente în care Javier şi Sergio, doi clovni înfiorător de desfiguraţi, se luptă pe viaţă şi pe moarte pentru iubirea ambiguă a unei acrobate în timpul regimului lui Franco.

Gandu (India 2010), Cinema Victoria, ora 00.15

Gandu îşi urăşte viaţa. Îşi urăşte mama. Gandu vrea să-şi alunge din viaţă ura, furia, praful şi mizeria. El şi prietenul său, care trage toată ziua de ricşă prin oraş, intră în lumea heroinei, a rap-ului, a pornografiei şi-a filmelor horror. Va supravieţui Gandu?

Mihai Chirilov este directorul artistic al TIFF

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite