Cazierul profesorului criminal de la Cluj. Cum a reuşit să scape cu o pedeapsă modică pentru o violenţă extremă săvârşită acum doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu un an înainte de uciderea iubitei, Ferenc Bone a fost judecat pentru că şi-a agresat o fostă iubită FOTO Arhivă
Cu un an înainte de uciderea iubitei, Ferenc Bone a fost judecat pentru că şi-a agresat o fostă iubită FOTO Arhivă

Bărbatul acuzat că şi-a ucis iubita din cauza geloziei a primit, cu un an înainte de crimă, o pedeapsă cu suspendare într-un dosar de loviri şi alte violenţe în care era acuzat de violenţă extremă. Sentinţa nu a fost contestată, iar procurorii au explicat, la solicitarea „Adevărul”, de ce nu a fost atacată hotărârea.

Ferenc Bone, fostul cadru didactic la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, a recunoscut că şi-a omorât iubita pe fondul geloziei, fiind arestat preventive pentru 30 de zile. După crimă a ieşit la iveală că Ferenc Bone nu a fost la primul caz de violenţă asupra unei femei. 

În 2020 Ferenc Bone a fost trimis în judecată pentru loviri şi alte violenţe, fiind acuzat că şi-a agresat fosta iubită. „Inculpatul, la data de 29.07.2020, în jurul orelor 04:45, în zona localului La Ţevi din Cluj-Napoca, la intersecţia străzilor Potaissa şi Fortăreţei, a trântit-o pe caldarâm şi a lovit-o în mod repetat, cu pumnii şi cu picioarele, peste cap şi corp, pe fosta sa concubină – persoana vătămată, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale”, s-a arătat în rechizitoriu.

Sentinţa nu a fost atacată

În urma procesului, judecat la Judecătoria Cluj-Napoca, Ferenc Bone a fost condamnat la un an şi trei luni cu suspendare. Sentinţa nu a fost atacată cu apel. Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a explicat, la solicitarea „Adevărul”, motivele pentru care sentinţa nu a fost atacată cu apel. 

„În urma şedinţei de analiză a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, din data de 22.04.2021, în ceea ce priveşte soluţia dispusă în dosarul penal nr. 14988/211/2020 s-a apreciat că soluţia instanţei de judecată este legală şi temeinică”, a transmis PJ Cluj-Napoca. Potrivit procurorilor, în luarea deciziei de neatacare cu apel a soluţiei Judecătoriei Cluj-Napoca, s-au avut în vedere inclusiv nivelul de educaţie, vârsta, stare de sănătate situaţia familială şi socială ale inculpatului, dar şi practica Judecătoriei ClujNapoca şi a Curţii de Apel Cluj în dosare de loviri şi alte violenţe.

Ferenc Bone, de 43 de ani, care este principalul suspect în cazul uciderii tinerei de 31 de ani dispărută în 23 mai din Cluj. El a fost cadru universitar la Universitatea Sapientia din Cluj Napoca, concediat în urmă cu doi ani, după ce şi-a atacat în mod barbar fosta prietenă, în plină stradă, lovind-o minute în şir cu pumnii, picioarele şi izbind-o cu capul de pavaj.

Pentru atacul surprins şi de camerele de supraveghere din oraş, bărbatul a fost trimis în judecată pentru loviri şi a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare, în ciuda faptului că, în timpul procesului, avocatul victimei sale a depus mărturii şi din partea unor alte foste prietene ale agresorului, care dovedeau că „acest episod de violenţă nu a fost izolat în viaţa inculpatului". 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Suspectul în cazul crimei din Aleşd şi-a mărturisit fapta. O iubea enorm, dar a fost orbit de gelozie

Bărbatul bănuit că şi-a ucis iubita şi i-a aruncat cadavrul la marginea unui sat din Bihor a fost capturat. Unde l-au prins poliţiştii

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite