Cauţiune de 200.000 de lei în cazul milionarului clujean Liviu Florian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Tribunalul Satu Mare au stabilit o cauţiune de 200.000 de lei pentru o eventuală eliberare a milionarului clujean, Liviu Florian, inculpat în celebrul dosar „Mită la Vama Halmeu" şi aflat în arest de cinci luni.

Liviu Florian a cerut magistraţilor sătmăreni să fie pus în libertate sub control judiciar, fiind dispus să plătească şi o cauţiune stabilită de instanţă. Mâine se va soluţiona cererea acestuia, în paralel cu audierea altor martori din celebrul dosar „Mită la Vama Halmeu".

Omul de afaceri Liviu Florian a fost arestat la propunerea DNA Oradea, la începutul lunii februarie. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Oradea, au instrumentat un dosar împotriva lui Liviu Florian, care a cerut şi primit de la inspectorul vamal, sătmăreanca Nicoleta Dobrescu, suma de 130.000 euro. În schimbul banilor, Liviu Florian i-a promis Nicoletei Dobrescu faptul că, în baza influenţei pe care o are asupra şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) - Radu Tudor Mărginean, o va delega în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu (Satu Mare).

Nicoleta Dobrescu i-a dat cei 130.000 de euro în mai multe tranşe, printr-un intermediar, Ion Savu. Omul de afaceri s-a ţinut de cuvânt până la un punct. Nicoleta Dobrescu a fost delegată în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu, prin ordin al şefului ANV în data de 23 septembrie 2009. Ca să strângă banii, ea a apelat la cămătari şi la contrabandişti. Însă, în primăvara anului 2010, după încetarea delegării sale pe funcţia de şef de birou vamal, Nicoletei Dobrescu i s-a cerut 300.000 euro pentru o nouă delegare pentru aceeaşi funcţie.

În cele din urmă, inspectorul vamal Nicoleta Dobrescu s-a autodenunţat la DNA.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite