Cartierul Tineretului devine parc solar în doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Cluj-Napoca a votat, vineri, cu 24 de voturi pentru, un vot împotrivă şi două abţineri, proiectul privind realizarea unui parc fotovoltaic pe locul destinat iniţial proiectului rezidenţial „Cartierul Tineretului", în asociere cu SC Green Energy Napoca SRL.

Potrivit proiectului iniţial, cartierul urma să fie construit pe 203 hectare de teren în zona Dealului Sfântu Gheorghe, şi ar fi avut circa 6.000 de locuinţe dintre care 384 sociale pentru primărie. Terenul a fost atribuit, în urmă cu trei ani, prin licitaţie, către SC Polus Real Estate, care a renunţat ulterior la investiţie. 

Noul acord prevede că Primăria va pune la dispoziţia investitorului circa 198 de hectare, pe care ar urma să fie amenajat parcul fotovoltaic. Pe restul terenului, de 5 hectare, Primăria va construi locuinţe sociale, cu banii proveniţi din economisirea energiei electrice. Astfel, prin noul acord, municipalitatea va primi 3.500 megawatti (MWh) în fiecare an, adică circa 30% din producţia anuală estimată la 12.000 MWh. Asocierea se va desfăşura pe o perioadă de 49 de ani, timp în care energia verde va alimenta consumul propriu al primăriei, precum şi iluminatul stradal al oraşului.

Citeşte mâine pe cluj.adevarul.ro mai multe detalii despre proiect, ce controverse a stârnit el în rândul unor consilieri locali din opoziţie , din ce motive vor sesiza aceştia Instituţia Prefectului şi care este legătura între administratorul firmei Green Energy Napoca şi afacerile lui Arpad Paszkany, cel care ar fi trebuit să dezvolte Cartierului Tineretului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite