Arpad Paszkany: „Iancu fură bani la Timişoara, iar Copos e un ipocrit care se umilea în faţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat publicaţiei în limba maghiară Kronika, finanţatorul celor de la CFR Cluj, Arpad Paszkany, a vorbit în termeni foarte duri de competitoarele CFR-ului în prima ligă. Cele mai dure cuvinte le-a folosit la adresa patronilor Timişoarei şi Rapidului, Marian Iancu, respectiv George Copos

Principalul finanţator al lui CFR Cluj nu are deloc cuvinte de laudă la adresa celor doi patroni, despre care spune că nu ştiu să facă performanţă, iar prezenţa lor în emsisiunile televizate este dăunătoare societăţii. Într-un interviu savuros acordat cotidianului în limba maghiară Kronika, acesta a desfiinţat pur şi simplu politica celor doi. Redăm mai jos câteva paragrafe din declaraţiile omului de afaceri:

„Vorbesc foarte des cu timişoreni adevăraţi, născuţi acolo, despre faptul că ei dintotdeauna au fost purtătorii drepelului în războiul împotriva Bucureştiului şi totuşi, purtătorul lor de cuvânt, Marian Iancu, este un mitic, dar nu în adevăratul sens al cuvântului. Pe ei îi doare mult că echipa lor este doar o continuare a ceea ce însemnat Fulgerul Bragadiru.

Să fii bucureştean nu este neapărat un lucru de condamnat, pentru că mitici întâlneşti şi la Cluj. Iancu, totuşi, nu este un exponent al bucureştenilor. El la Timişoara nu este decât un ofiţer de presă al clubului, care este puternic finanţat de autorităţile locale. Cu 2-3 milioane de la Consiliul Judeţean şi cu banii din drepturile de televizare şi reclame, pot afirma că Iancu nu investeştze deloc acolo. El trebuie să se ascundă în spatele unui lucru, dar nu investeşte un cent. El încasează sume uriaşe şi nu aduce nimic în locul lor. Vrea doar să-i facă de bani", atacă dur Paszkany.

De asemenea, acesta a vorbit despre o conversaţie pe care a avut-o anul trecut cu George Copos, după meciul CFR-ului cu giuleştenii, câştigat de clujeni, cu 4-1. Atunci, la televizor Copos a atacat dur arbitrajul, dar apoi l-a sunat pe Paszkany să-şi ceară scuze:

„Copos a declarat la toate televiziunile că noi am fi câştigat doar datorită arbitrilor, pe când singura greşeală a brigăzii a avut loc la golul lor, marcat din offside. După ce ne-a tocat la toate televiziunile, Copos mă suna să-şi ceară scuze, dar eu nu i-am răspuns. În cele din urmă, m-a sunat iar, pe fix şi am decis să-i răspund.

Îmi zicea <<Arpi, scuză-mă te rog, e o situaţie de rahat, ştii că eu vreau să scap de Rapid, să-l vând lui Lutz Stache şi trebuia să zic ceva, să mă scot. Ce puteam să zic când ne-aţi bătut cu 4-1, trebuia să găsesc un alibi. I-am zis, bine George, tu oricum rămâi în România şi ne vom mai întâlni, în locul tău, mi-ar arde obrazul de ruşine. Da, Arpi, ai dreptate, mor de ruşine, îmi zicea>>. Copos e un ipocrit“, a spus acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite