Alexa Uifăleanu, fostul jucător şi antrenor al U Cluj, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător şi antrenor al echipei Universitatea Cluj, Alexa Uifăleanu a murit marţi seara, 17 decembrie, la vârsta de 65 de ani. El l-a descoperit şi pe fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău.

„Unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria Universităţii s-a stins din viaţă în urmă cu câteva ore.
A fost unul dintre cei mai importanţi jucători, extrema dreaptă, urmând ca după încheierea activităţii de fotbalist să îşi dedice viata aceluiaşi club. De la antrenor secund la antrenor principal, şef la centrul de copii şi juniori, fiind unul dintre cei mai buni descoperitori de talente. Un om care a avut atât implicaţii morale, cât şi sentimentale la clubul Universitatea Cluj.
Clubul de fotbal Universitatea Cluj transmite familiei sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, este mesajul de pe site-ul echipei clujene de fotbal U Cluj.

Alexa Uifăleanu a jucat la Universitatea Cluj între 1966 şi 1979. A fost antrenor la centrul de copii şi junior, şi la echipa de seniori.

„În această seară (n.r. marţi, 17 decembrie) am primit vestea că antrenorul Alexa Uifăleanu a decedat. Mâine vom lua legătura cu familia şi vom vedea cu ce vom putea ajuta. A însemnat mult pentru Universitatea Cluj şi este o mare pierdere“, a spus noul administrator  al clubului clujean, Vlad Munteanu, citat de Mediafax.

Alexa Uifăleanu a suferit un atac cerebral la începutul anului 2001. Tehnicianul clujean este cel care l-a descoperit şi pe Ioan Ovidiu Sabău.

Odată cu problemele medicale, pentru fosta glorie a Universităţii au apărut şi cele financiare. În anul 2007, Uifăleanu era ameninţat cu evacuarea din apartament, în ciuda bolii de care suferea. Toate acestea au unit însă oamenii din fotbalul românesc, un bun exemplu fiind gala de retragere a lui Ioan Ovidiu Sabău, “Seara Campionilor” (2007), din a cărei încasări din bilete şi tricouri vândute la licitaţie s-a donat o parte spre familia fostului fotbalist.  Totodată, “U” Cluj a donat încasările meciului de prezentare a lotului în anul 2009 pentru a-l ajuta pe acesta să lupte cu problemele de sănătate. Însă, pe 17 decembrie 2013, suferinţa s-a încheiat pentru Alexa Uifăleanu, relatează prosport.ro.

Mai puteţi citi:

„U“ Cluj ar putea da lovitura pe piaţa transferurilor: un fost jucător de naţională e dorit de „şepcile roşii“

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite