Zeci de permise, reţinute pentru abateri comise la trecerile la nivel cu calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentele la trecerea la nivel cu calea ferată, tot mai frecvente FOTO Adevărul
Accidentele la trecerea la nivel cu calea ferată, tot mai frecvente FOTO Adevărul

Poliţiştii de la transporturi din toate judeţele au acţionat ieri pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. La acţiune au participat 317 poliţişti de la transporturi, care au desfăşurat activităţi în zona a 262 de treceri la nivel cu calea ferată.

În urma neregulilor la regimul rutier, poliţiştii au constatat o infracţiune, au reţinut 27 de permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 344 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 293 de sancţiuni la regimul rutier, 6 sancţiuni la Legea 12/1990 şi 50 de sancţiuni la alte acte normative.

Obligaţiile conducătorilor auto:

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadenţa lentă este în funcţiune.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;

c) întâlneşte indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere" sau "Oprire".

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Vă mai recomandăm şi:

Poliţia, cu ochii pe zonele aglomerate, Amenzi de 100.000 de lei pentru ignorarea regulilor sanitare

Amenzi în valoare de peste 350.000 de lei, aplicate de poliţişti în ultimele 7 zile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite