Zeci de permise, reţinute de poliţişti în weekend. Nouă dintre şoferi au fost prinşi băuţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au acţionat în weekend pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Conform IPJ Călăraşi, au fost aplicate 261 de sancţiuni contravenţionale, fiind constate 12 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 4 de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 1 de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Poliţiştii au reţinut 37 de permise de conducere, 9 dintre acestea pentru alcool. 

În dimineaţa zilei de 2 noiembrie, poliţiştii au oprit pentru control, pe strada Plevna, din municipiul Călăraşi, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge şi urină, cea din urmă fiind pozitivă.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive. Totodată, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere şi eliberarea dovezii înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

La data de 03 noiembrie, poliţiştii din cadrul Grădiştea au oprit pentru control pe strada Vilelor din comuna Cuza Vodă, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din aceeaşi localitate. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,00 mg/l alcool în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.        

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite