Veste bună pentru femei. La 1 octombrie demarează programul pentru depistarea cancerului de col uterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descoperită la timp, boala poate fi învinsă
Descoperită la timp, boala poate fi învinsă

La 1 octombrie 2012 , în judeţul Călăraşi, vor  demara activităţile din cadrul Subprogramului de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, program care se va desfăşura timp de cinci ani. Campania este adresată femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 şi 65 ani care ar dori să se testeze.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) din Călăraşi, spitalul Judeţean de Urgenţă a primit aviz favorabil din partea Unităţii Regionale de Management IOMC Bucureşti  pentru medicii de familie înscrişi care vor mobiliza femeile şi le vor consilia cu privire la beneficiile acestui program. De asemenea, recoltarea materialului biologic se va efectua de către Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi şi Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură, iar în 3 laboratoare vor fi efectuate analizele.

Campania va funcţiona şi la Olteniţa

„În cursul acestei luni şi Spitalul Municipal Olteniţa a primit aviz favorabil din partea Unităţii Regionale de Management IOMC Bucureşti  pentru medicii de familie care au depus cerere de includere în programul de screening.  Recoltarea materialului biologic se va efectua de către Ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Olteniţa şi de către un cabinet medical individual în specialitatea obstetrică – ginecologie, dar şi un laborator de analize medicale”, a anunţat dr. Corina Şebe, directorul DSP. Persoanele interesate pot accesa şi adresa http://www.insp.gov.ro/coluterin, unde  vor fi postate anunţuri de interes general privind desfăşurarea activităţilor care fac obiectul screening-ului pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite