Tone de haine contrafăcute, oprite la frontiera Călăraşi. Ce valoare de piaţă avea marfa

0
0
Articole vestimentare care prezentau suspiciuni de contrafacere FOTO IGPF
Articole vestimentare care prezentau suspiciuni de contrafacere FOTO IGPF

Tone de haine purtând însemnele unor mărci celebre şi care prezentau suspiciuni de contrafacere au fost confiscate la punctul de trecere a frontieri Călăraşi.

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei, au fost oprite la punctul de trecere a frontierei Călăraşi. 

În urma unui control de rutină, conform Poliţiei de Frontieră, autorităţile au descoperit într-un TIR o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare şi articole de încălţăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. 

Cum s-au derulat faptele

Duminică, 14 august, la punctul de trecere a frontierei  Călăraşi s-a prezentat la intrarea în ţară un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, articole vestimentare pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

Dar ca urmare a unor informaţii deţinute, precum şi a analizei de risc efectuată de Direcţia Regională Vamală Bucureşti, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului şi efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport.

TIR-ul a fost desigilat

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, din cadrul Biroului Echipe Mobile şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi a procedat la desigilarea mijlocului de transport şi verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare şi articole de încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 145.300 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reţinute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi,  pentru săvârşirea infracţiunii de  punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

EXCLUSIV Expert în istoria Europei de Est, despre actualul război: „Putin se teme de România”

LIVE TEXT | Război în Ucraina.  „Conducerea” Crimeei a părăsit brusc peninsula. Ruşii acuză de atacurile din Crimeea o organizaţie islamistă a tătarilor, „coordonată” de Kiev

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite