Studiul de Fezabilitate pentru pasajul de la Drajna, predat la CNAIR. Construcţia, estimată la 100 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul de la Drajna va merge paralel cu DN21 FOTO DRDP Constanţa
Pasajul de la Drajna va merge paralel cu DN21 FOTO DRDP Constanţa

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a primit Studiul de Fezabilitate pentru pasajul denivelat superior de pe DN 21 Călăraşi-Slobozia, care urmează să fie construit la Drajna.

 „A mai trecut o etapă în ceea ce priveşte construirea pasajului de la Drajna. Vineri, la Călăraşi a fost prezent domnul Sorin Scarlat, directorul general CNAIR, pentru a i se preda Studiul de Fezabilitate pentru Pasajul Denivelat Superior de la Drajna. După avizare, urmează aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi ridicarea proiectului pe SICAP” a declarat deputatul de Călăraşi Sorin Vrăjitoru.

Redactarea şi predarea Studiului de Fezabilitate către CNAIR,  elaborat de SC Search Corporation SRL, reprezintă un pas extrem de important în realizarea pasajului, elaborat de SC Search Corporation SRL. Vor urma toate procedurile legale pentru scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei.

Investiţia privind construirea pasajului este estimată la circa 100 de milioane de lei, urmând ca valoarea finală să fie stabilită după aprobarea indicatorilor tehnico – economici de către operatorul principal de credite. Dacă totul decurge normal, fără contestaţii, cel mai probabil lucrările de construire vor începe spre finalul anului 2020.

Pe lista de investiţii de la Transporturi

Pasajul de la Drajna va începe de la nodul rutier de la autostradă, în sensul de mers de la Călăraşi spre Slobozia. Se va construi un sens giratoriu aici în dreptul nostru, la Călăraşi, va merge pe partea stângă, paralel cu DN 21, va traversa calea ferată şi se va descărca, de asemenea, într-un sens giratoriu, la intrarea în comuna Dragalina, pe DN 21. Aş vrea să mai precizez că doamna prim – ministru a creat la nivel de Guvern un Departament de Infrastructură în care va fi inclus şi acest obiectiv, urmărind foile de parcurs al tuturor obiectivelor pe care Executivul intenţionează să le finalizeze într-un termen cât mai scurt. Bani pentru construirea acestui pasaj există. În luna ianuarie, când bugetul s-a aflat în Comisia de buget – finanţe, am susţinut acest obiectiv acolo. El figurează pe lista de investiţii a Ministerului Transporturilor. Ne întârzie doar aceste proceduri legale care trebuie îndeplinite” a spus deputatul Vrăjitoru.

Pasajul Denivelat Superior de la Drajna urmează fie construit pe DN 21, la km 105+500, peste calea ferată, într-o zonă în care se formează frecvent cozi. Contractul pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru pasaj a fost semnat în 23 mai 2019. Acest contract, în valoare de peste 430.000 de lei, vizează şi pregatirea documentatiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor, asigurarea asistentei pentru sustinerea aplicatiei de finantare şi asigurarea asistenţei pe durata desfăşurării procedurii de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite