Sistemul de irigaţii din comuna Dor Mărunt a devenit funcţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din canalele de irigaţii de la Dor Mărunt, inspectat de Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii FOTO Facebook/Ion Iacomi
Unul din canalele de irigaţii de la Dor Mărunt, inspectat de Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii FOTO Facebook/Ion Iacomi

Ion Iacomi, primarul comunei călărăşene Dor Mărunt a anunţat că, în scurt timp, în localitate va exista din nou apă pe canalele de irigaţii.

"Astăzi am avut onoarea de a-l avea în vizită la Dor Mărunt pe secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, dl.Emil Dumitru, care ne-a promis că se va implica 100% în reabilitarea sistemului de irigaţii din comuna noastră. Acesta a avut un rol decisiv în repornirea staţiei de repompare de la Făurei, staţie care alimentează şi sistemul de irigaţii de la Dor Mărunt. Bineînţeles că şi noi trebuie să ne implicăm şi să sprijinim această lucrare.

Pe teritoriul comunei noastre sunt două staţii de repompare care trebuie reabilitate. Apa a ajuns deja la prima dintre ele. Fermierii care au terenuri in apropierea "Canalului mare", zona de hotar cu comuna Lupşanu, pot folosi deja apa pentru irigaţii. Seceta de anul acesta ne-a demonstrat că fără irigaţii nu putem să facem agricultură performantă la Dor Mărunt, deşi avem unul dintre cele mai bune soluri din ţară", a anunţat pe pagina sa de socializare Ion Iacomi.

Vă mai recomandăm şi:

Seceta va reduce semnificativ producţia de grâu a României

Ministrul Agriculturii: Fermierii afectaţi de secetă vor primi despăgubiri de la stat

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite