Seism 2019”, un exerciţiu de amploare, desfăşurat şi pe malul Borcei. Sute de salvatori, testaţi la intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de salvatori, mobilizate la exerciţiul Seism 2019 FOTO Adevărul
Echipele de salvatori, mobilizate la exerciţiul Seism 2019 FOTO Adevărul

Astfel, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,, Barbu Ştirbei,, Călăraşi, sub coordonarea prefectului Judetului, dl. George Iacob, a fost activat  Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei,  structurile cu atribuţii desfăşurând activităţi specifice pe diferite situatii tactice.

În cadrul simularii, care implică şi testarea Planului Roşu de intervenţie al judeţului, vor participa echipaje de pompieri militari de salvare şi evacuare a victimelor, descarcerare, localizare şi stingere a incendiilor, de prim ajutor calificat, de intervenţie la dezastre colective, suport logistic dar şi echipaje din cadrul structurilor cu funcţii de sprijin privind intervenţia unitară în situaţia de urgenţă dată.

“Prin acest exerciţiu se urmăreşte dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistemul integrat, optimizarea şi asigurarea managementului în cazul producerii unui seism de către componentele Sistemului Naţional de Management în Situaţii de Urgenţă, dar şi evaluarea capacităţii de răspuns a structurilor implicate în conducerea, organizarea, coordonarea şi desfăşurarea activităţilor de intervenţie în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

Totodată, se verifică modul de anunţare, alertare şi intervenţie a structurilor cu atribuţii în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de cutremur precum şi pregătirea personalului privind modul de conducere, organizare şi intervenţie într-o astfel de situaţie”, a explicat plt.adj.Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite