Se deschide bâlciul. Opt zile de distracţie la cel mai mare târg de toamnă din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de toamnă începe la 1 septembrie Foto:Arhivă Adevărul
Târgul de toamnă începe la 1 septembrie Foto:Arhivă Adevărul

Cel mai mare târg al toameni din Bărăgan se deschide marţi, 1 septembrie. Eveniment cu tradiţie în oraşul de pe malul Borcei, Târgul de Toamnă sau bâlciul, aşa cum i se spune popular, are loc la Călăraşi de mai bine de 300 de ani. Meşteri populari şi producători locali se reunesc pentru o marca începutul calendaristic al toamnei, în cartierul Cărămidari, la Obor.


Organizat de Primăria Călăraşi- Serviciul Public Pieţe şi Oboare, în cartierul Cărămidari, la bâlci, peste o sută de comercianţi şi-au luat déjà în primire spaţiile unde îşi vor desfăşura activitatea: 43 de puncte pentru alimentaţie publică, 8 pentru parcuri de distracţii şi 100 de tarabe pentru societăţile comerciale de mărfuri industriale. În 2014, autorităţile au încasat peste 22.000 de lei pentru taxa de închiriere.

În perioada 1-8 septembrie, aşa cum se obişnuieşte în fiecare an, copiii, tinerii, dar şi vârstnicii au parte de distracţie la maximum. Autorităţile speră şi acum la succesul ultimilor ani când peste 50.000 de oameni s-au înghesuit  de fiecare dată să meargă la bâlci pentru a petrece câteva ore printre tarabele pline cu jucării, dulciuri, dar şi grătarele pe care au sfârâit mititeii şi cotletele.
 

Vă recomandăm şi:

Voineşti: Târg de promovare a turismului şi produselor agricole tradiţionale

Târg de toamnă la Braşov în locul talciocului de la Roman

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite