Razie printre transportatorii de persoane. Peste 1.000 de şoferi, lăsaţi pietoni de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii rutieri din toate judeţele au acţionat pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. În perioada 6 - 19 iulie, oamenii legii au tras pe dreapta mai sute de transportatori.

Totodată, prin această acţiune a fost urmărită şi verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport, perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor de autovehicule, precum şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 5.249 pentru depăşirea vitezei legale.

De asemenea, au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 271 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv tip ,,mâini libere" şi 377 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare-semnalizare.

Pentru alte nereguli abateri de la normele rutiere, poliţiştii au aplicat 9.646 de sancţiuni contravenţionale.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 1.075 de permise de conducere, 640 de certificate de înmatriculare, au fost aplicate 24 de măsuri de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului, iar în cazul a 102 autovehicule, a fost dispusă imobilizarea. Activităţile s-au desfăşurat împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Vă mai recomandăm şi:

Poliţia, cu ochii pe zonele aglomerate, Amenzi de 100.000 de lei pentru ignorarea regulilor sanitare

Amenzi în valoare de peste 350.000 de lei, aplicate de poliţişti în ultimele 7 zile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite