Razie pentru verificarea legalităţii transporturilor de mărfuri şi de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate transportatorilor de persoane şi mărfuri, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere desfăşurate de poliţiştii de la rutieră şi inspectorii I.S.C.T.R.

În perioada 10 octombrie - 10 noiembrie 2019, poliţiştii de la rutieră şi inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au derulat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de marfă cu capacitatea mai mare de 3,5 tone sau destinate transportului public de persoane.

Acţiunile au vizat verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport, perioadelor de conducere, pauză şi odihnă ale conducătorilor de autovehicule, prevederilor legale privind masele pe axe şi masele totale maxime admise şi normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, au fost verificate 1.489 de autovehicule, fiind aplicate 544 de sancţiuni cotravenţionale, dintre care 103 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi a perioadelor de odihnă, 35 pentru încălcări ale H.G. 69 din 2012,  5 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 41 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare/semnalizare şi 360 pentru alte abateri de la normele rutiere. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere, retrase 28 de certificate de înmatriculare şi dispuse 16 imobilizări.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite