Prognoza meteo. Toamnă cu vreme de vară. Unde se anunţă cel mai cald, în ce regiuni lovesc ploile şi când cade brumă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se anunţă vreme de vară în următoarele zile, iar duminică, 13 octombrie, mercurul din  termomentre va urca până la 27 de grade în sudul Olteniei şi al Muntenie. Meterologii spun că  vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru data din calendar.

ConformA dministraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor, astfel că valorile termice vor fi apropiate şi local chiar peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 15 grade, local mai scăzute în Transilvania, spre -5 grade în depresiunile din estul regiunii, unde se va produce brumă. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă.

Duminică, valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru data din calendar în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime între -2...0 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 14...15 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, în special din sud şi est, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Săptămână începe tot cu vreme de vară. Va continua să fie la fel de cald şi luni, 14 octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 grade, iar cele minime între -1...0 în estul Transilvaniei şi 15...16 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului şi în zona litoralului. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă. De la mijlocul săptămânii viitoare, ploile îşi fac apariţia. Precipitaţii slabe se vor semnala pe arii restrânse mai ales în vest, centru şi nord.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite