Prognoza meteo: Se anunţă vreme de coşmar.  Un nou val de aer tropical va lovi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme de coşmar în următoarea perioadă FOTO pixabay
Vreme de coşmar în următoarea perioadă FOTO pixabay

Căldura va persista şi în prima parte a acestei săptămâni în regiunile sudice şi sud-estice, unde disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. Meteorologii avertizează însă că de miercuri un nou val de aer tropical loveşte România. Temperaturile la umbră vor ajunge în sud-estul ţării la 42 de grade.

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), luni, 2 august, în regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de intervalul precedent. În nordul, centrul şi în nord-estul ţării, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin perioade cu intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice, averse cu caracter torenţial şi pe alocuri căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 26…28 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei, pânã în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade.

În continuare, La Bucureşti, vremea se va menţine caniculară şi cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 21…23 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna august. Potrivit ANM, în intervalul 2 - 30 august, vremea va fi foarte caldă, cu valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar în unele zone valul de caniculă va persista. 

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice şi sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Vă mai recomandăm şi:

 

Doar un sfert dintre români pot sta fără griji în valul 4 al pandemiei. Tulpina Delta e la fel de contagioasă la varicela

Ghidul asiguratului pe înţelesul tuturor: Care sunt şi cum pot fi accesate serviciile medicale

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite