Prognoza meteo: După căldura neobişnuită, temperaturile încep să scadă. Când se strică vremea din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă în această săptămână şi precipitaţii  excedentare în nordul ţării. Nici celelalte regiuni nu scapă de ploi. Pentru zilele de joi şi vineri se anunţă maxime cuprinse între 20 şi 23 de grade, cu 12-13 grade mai mult decât ar fi normal. De la sfârşitul săptămânii se va răci, un val de frig loveşte România.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în sudul şi estul ţării şi apropiată de normalul termic în rest. În regiunile vestice, nordice şi centrale cerul va fi mai mult noros şi va ploua în Maramureş şi pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, iar ploile izolate. La munte, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi izolat în restul zonei montane, la altitudini mari, va fi lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi pe suprafeţe mici în rest, cu precădere în sud, în sud-est şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime între 1 şi 9 grade.

Şi în Bucureşti va fi vreme caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 4...6 grade.

Joi se va încălzi în toată ţara. Vremea va fi în general frumoasă devenind deosebit de caldă pentru această dată. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în nordul ţării, unde cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor situa între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

Vineri se vor înregistra temperaturi ridicate, apoi de sâmbătă, valorile termice vor fi în scădere, iar probabilitatea de precipitaţii în creştere în majoritatea regiunilor.

Prognoza ANM, valabilă până pe 22 martie pentru fiecare regiune:

21 de grade în Muntenia

Media maximelor termice va fi în creştere de la 12 grade în prima zi, până în jurul a 21 de grade în data de 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variaţii, în general, între 9 şi 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 2 şi 7 grade în prima săptămână şi între 0 şi 4 grade în cea de a doua.

Trecător vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

Precipitaţii în Oltenia

Media maximelor termice va fi în creştere de la 10 grade la începutul intervalului de prognoză, până în jurul a 20 de grade în zilele de 12 şi 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variaţii, în general, între 9 şi 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 3 şi 7 grade în prima săptămână şi între 0 şi 3 grade în cea de a doua. Trecător vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

Ploi în Moldova în fiecare zi

Media temperaturilor maxime va creşte de la 11 grade în primele două zile, până în jurul a 20 de grade în data de 13 martie, apoi va scădea, iar până la finalul intervalului de prognoză va avea valori, în general, între 8 şi 11 grade. Minimele termice vor fi, în medie, între 4 şi 6 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între -2 şi 1 grad. Trecător şi local vor fi posibile precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Se strică vremea în Dobrogea

Până în data de 14 martie, media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 9 şi 15 grade, iar a minimelor între 6 şi 10 grade, iar în cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor situa în medie între 7 şi 11 grade, iar minimele între 2 şi 4 grade. Probabilitate mai mare de precipitaţii va fi după 15 martie.

Minime sub zero grade în Transilvania

În următoarele două zile se va încălzi semnificativ, cu până la 8...9 grade, apoi se va răci, iar între 14 şi 22 martie media regională va avea variaţii, în general, între 8 şi 10 grade. Minimele termice vor avea o medie de 2...4 grade până spre finalul primei săptămâni, apoi sub 0 grade.

Trecător vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse la începutul intervalului şi în jurul datei de 14 martie.

Precipitaţii pe arii extinse în Maramureş

În următoarele trei zile media maximelor va creşte până spre 18 grade, iar cea a minimelor până la 5...6 grade. Ulterior acestei date se va răci, astfel încât valorile termice maxime vor ajunge să se situeze în medie între 9 şi 11 grade, iar media minimelor va fi de -2...0 grade.

Trecător vor fi condiţii de precipitaţii aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse vor fi cele din jurul datei de 13 martie.

Alternanţe termice în Banat

În 12 şi 13 martie vremea va deveni deosebit de caldă şi media maximelor termice se va situa în jurul a 20 de grade. În zilele de 14 şi 15 martie se va răci din nou, cu aproximativ 8...9 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variaţii termice mari, iar media maximelor va fi între 10 şi 13 grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 1 şi 4 grade în primele trei zile, între 4 şi 6 grade în următoarele trei, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative şi se vor situa, în general, între 1 şi 3 grade. Trecător vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, precum şi în jurul datei de 14 martie.

Frig în Crişana

Valorile maxime de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de aproximativ 10 grade. În următoarele două zile vremea va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice de 17...19 grade, apoi se va răci, astfel că, în data de 14 martie, media acestora va fi cu 7...8 grade mai mică. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variaţii semnificative. Temperaturile minime vor avea o evoluţie relativ asemănătoare. Între 9 şi 11 martie media lor va fi scăzută, între 1 şi 3 grade, în jurul datei de 13 martie va creşte şi va fi între 4 şi 8 grade, pentru ca în intervalul 15-22 martie să fie apropiată de pragul de îngheţ.

Trecător vor fi condiţii de precipitaţii, pe arii mai extinse în jurul datei de 13 martie.

Minime de minus 6 grade la munte

Media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 1 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 12 şi de 13 martie, iar a minimelor între -6 şi 2 grade. Temporar vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite