Prognoza meteo: Când scăpăm de vremea rea. Unde se încălzeşte şi ce fenomene lovesc în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trei sferturi din ţară au apărut ploile şi au scăzut semnificativ temperaturile. Meteorologii vin cu veşti proaste pentru minivacanţa de Sfânta Maria: va fi instabilitate atmosferică şi precipitaţii în aproape toate zonele din ţară. Doar cei care merg la mare se vor bucura de vreme bună. În plus, meteorologii au emis prognoza pe o lună, iar veştile nu sunt deloc bune.

"Va fi o vreme cu de toate, respectiv o răcire faţă de zilele anterioare. Ploile îşi vor face şi ele apariţia. Mare atenţie pentru zona Carpaţilor Meridionali, acolo unde vor apărea averse însemnate cantitativ, deci pentru Valea Prahovei", a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, Alina Şerban, meteorolog ANM.

Potrivit meteorologilor, şi în Capitală există probabilitatea pentru ploaie şi instabilitate atmosferică.

"Pentru cei care aleg ca destinaţie turistică zonele montane, trebuie să fie pregătiţi pentru că după amiază va apărea câte o ploaie scurtă, iar vremea va fi răcoroasă', a mai spus meteorologul ANM.

Pe litoral, însă, vremea va fi în general frumoasă, deşi se va mai răcori puţin. Temperaturile se vor încadra între 25 şi 27 de grade.

Vineri, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi noaptea, în zona montană şi în regiunile sudice, unde local vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, precum şi asociat ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21...22 de grade în nord şi în depresiuni şi 29 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 9 şi 19 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi va deveni normală termic în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse, mai ales în în zona montană, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai scăzute, spre 6 grade, în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă.

De duminică începe să se încălzească. Cerul va fi variabil şi doar izolat, mai ales la munte, vor ficondiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul 

ANM, prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea până pe 9 septembrie

Săptămâna 12.08.2019 – 19.08.2019 

Media valorilor termice estimate pentru această săptămână se va situa în general în jurul celei specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane din vestul şi sud-vestul teritoriului, precum şi în regiunile nord-estice.

Săptămâna 19.08.2019 – 26.08.2019 

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare, local, în regiunile centrale şi apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Săptămâna 26.08.2019 – 02.09.2019 

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 02.09.2019 – 09.09.2019 

Valorile termice estimate pentru această perioadă se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare, local în regiunile centrale şi la munte şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite