Profeţiile înfricoşătoare ale duhovnicilor faimoşi în România: „Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă!“

0
0

Profeţiile a trei dintre cei mai populari duhovnici din România arată un viitor sumbru, în care va lipsi credinţa, va fi multă sărăcie şi pierzanie. Ilarion Argatu, Arsenie Boca şi Iustin Pârvu au văzut în viitor multă răutate, oameni fără frică de Dumnezeu şi vremuri tulburi.

O parte din viziunile pe care părintele Ilarion Argatu susţine că le-a avut au fost cuprinse în lucrarea Pr. Argatu V. Ioan, “Răspunsuri duhovniceşti”, editia a II- a, 2007. Iată pasajul în care părintele Ilarion Argatu povesteşte despre vremurile tulburi care crede el că vor veni:

„Vin vremuri grele pentru că s-a împuţinat credinţa. Din cauza sărăciei, oamenii îşi vor vinde sufletul pentru hrană şi îmbrăcăminte. Lumea se va înrăi, vor dispărea dragostea şi mila dintre oameni. Se vor contopi preoţii cu mirenii şi nu va mai fi cine să conducă pe credincioşi. Credincioşii vor rătăci, că nu vor mai găsi nici păstorul şi nici calea. Vor conduce banul şi interesul de a câştiga averi. Nu va mai avea milă şi grijă de sufletele credincioşilor nimeni. Totul se va reduce la o simplă afacere. Nu vor mai pune preţ pe mântuire, credinţă, frică de Dumnezeu, datorie, obligaţie, răspundere şi conştiinţă ci pe bani. Se vor vinde unii pe alţii. Răutatea în lume va fi de nesuportat“, suna previziunea sumbră a lui Ilarion Argatu.

„Veţi cădea din cauza fricii“

Arsenie Boca, părintele de la mănăstirea Prislop, le vorbea uneori credincioşilor despre ce nenorociri crede el că se vor abate asupra românilor. Din povestirile Surorii Septimia Maniş, 81 de ani, apărute în cartea „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca“, ediţie îngrijită de Ioan Cişmileanu, Editura Agaton, Făgăraş, 2005, reiese că părintele Arsenie Boca „văzuse” deja împovărarea de taxe şi impozite pe care o trăim astăzi:

„Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul! Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări“.

„Vin cutremurele, vedem toate încercările astea“

Cu cinci zile înainte de a muri, în vara lui 2013, părintele Iustiv Pârvu a spus: „Mai sunt 12 luni de libertate şi apoi vine urgie!“. O măicuţă de la Mănăstirea Paltin din Neamţ susţine că duhovnicul a făcut înfiorătoarea profeţie şi apoi a tăcut, lăsându-i fără explicaţii pe cei adunaţi în jurul lui.

„Vin cutremurele, vedem toate încercările astea, cutremure mai mici sau mai mari. Dar sunt nişte semne care dovedesc o apropiere a noastră. Acum, apropierea sfârşitului când va fi Dumnezeu ştie. Faptul este că nu ne mişcăm deloc, rămânem în amorţire. Nu se face nimica, parcă suntem stăpâniţi de un duh al îndărătniciei. Vedem cu ochii, auzim cu urechile şi nu credem. Aşa că nu ştiu ce o să mai fie, dar deocamdată stăm pe o poziţie foarte critică şi primejdioasă pentru mântuirea noastră. Civilizaţia asta, iată, tehnica asta, unde este toată strădania noastră? Iat-o pe fundul mâlului sau a apelor“, spunea Justin Pârvu.

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite