Peste o mie de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, găsite în ultima săptămână de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de persoane, identificate prin cooperare Schengen FOTO Adevărul
Sute de persoane, identificate prin cooperare Schengen FOTO Adevărul

Peste o mie de persoane, 64 de maşini şi 22 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi de partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen.

Conform Poliţiei Române, în perioada 22-29 noiembrie, au fost localizate, în ţara noastră, 564 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 65 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 265 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Totodată, de pe teritoriul României au fost ridicate 15 documente, o plăcuţă de înmatriculare şi au fost găsite 60 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

20 de urmariţi în baza unor mandate europene

Pe de altă parte, 466 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.

Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 7 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 20 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 7 documente semnalate de România.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri