Peste 8,6 tone de articole pirotehnice, deţinute ilegal, confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tone de articole pirotehnice, deţinute ilegal, confiscate de poliţişti FOTO Poliţia Română
Tone de articole pirotehnice, deţinute ilegal, confiscate de poliţişti FOTO Poliţia Română

Peste 8,6 tone de articole pirotehnice, deţinute fără drept, au fost ridicate de poliţişti, în urma acţiunilor efectuate pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu obiecte pirotehnice, în ultimele 3 săptămâni.

Poliţia Română, prin Direcţia Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, Direcţia de Ordine Publică, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a declanşat, la data de 23 noiembrie 2020, acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”.  În ultimele 3 săptămâni, echipele de control au verificat 200 de persoane fizice şi juridice şi au efectuat 411 acţiuni şi controale, în complexe comerciale şi pieţe.  

De asemenea, au constatat 112 infracţiuni şi au întocmit 109 dosare penale, în care sunt cercetate 121 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.830 de lei. Pe parcursul acestei perioade, au fost depistate 92 de persoane fizice şi juridice neautorizate, care desfăşurau operaţiuni cu articole pirotehnice. 

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 8.657 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare de peste 295.000 de lei şi au fost retrase 3 autorizaţii.

Oamenii legii atrag atenţia că petardele pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole şi numai după obţinerea autorizaţiei de deţinere şi comercializare. Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracţiune şi vă pune în pericol sănătatea şi integritatea corporală. De asemenea, cetăâenii trebuie să fie atenţia la achiziţionarea de articole pirotehnice, fiind sfătuiţi să verifice eticheta. Acestea să fie inscripţionate în limba română! Exemple de articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc, sateliţi.

Vă mai recomandăm şi:

Încă un mare oraş al României ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură în toiul iernii. Primarul cere ajutorul Guvernului

Rezultate finale alegeri parlamentare 2020. Câte voturi au primit PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite