Peste 2.800 de şoferi, lăsaţi pietoni de poliţişti pentru nereguli în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere FOTO Adevărul
Controale în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere FOTO Adevărul

Peste 2.800 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti la nivel naţional, în timpul unor controale pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate maşini înmatriculate în alte state.

În perioada 17 – 21 februarie 2021, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în alte state. Zilnic, peste 900 de poliţişti rutieri au acţionat în stradă, fiind verificate 51.711 autovehicule, dintre care 6.454 înmatriculate în alte state.

 Pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat 32.360 de sancţiuni contravenţionale, 27.890 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislaţiei rutiere. Din totalul acestora, 1.649 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

 Totodată, au fost reţinute 2.854 de permise de conducere, 133 aparţinând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Tot în cadrul acţiunii, au fost reţinute 975 de certificate de înmatriculare, dintre care 120 eliberate de autorităţi din alte state.

Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 57 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 49 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto. De asemenea, au fost constatate 374 de infracţiuni, pentru 41 dintre acestea fiind bănuiţi  conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Vă mai recomandăm şi:

Ce averi au politicienii care conduc Parlamentul. Şefa Senatului, cinci apartamente şi un salariu cu multe zerouri în 2020

 

Masacru la biserica ortodoxă care ar adăposti Chivotul Legământului: Un preot local vorbeşte de aproximativ 800 de morţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite