Penalizări pentru întârziaţii la plata impozitelor. S-au colectat 21 milioane de lei din taxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conştiincioşi din fire, călărăşenii au dat fuga la ghişeu să-şi achite dările către stat. Încasările la bugetul local au ajuns la peste 21 milioane de lei, la sfârşitul lunii septembrie. Cine a omis acest lucru va suporta consecinţele.


Ca în fiecare an, cine a plătit în termenul acordat de lege nu a fost taxat în plus. Cei care însă nu ajuns la ghişeele Primăriei până la sfârşitul lunii septembrie vor plăti penalizări. Din această lună, conform Codului Fiscal, întârziaţii vor plăti majorări de 2%. Menţionăm că impozitele şi taxele locale se plătesc în două rate egale pâna la 31 martie, respectiv până la 30 septembrie. Aceste majorări sunt în procent de 2% din suma obligaţiilor fiscale neachitate la termen de către contribuabil şi se calculează pentru fiecare lună sau fracţiune de lună până la data achitării sumei datorate, aşa cum prevede Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Până la 30 septembrie, în municipiul Călăraşi, au fost încasaţi din taxe şi impozite peste 21.000.000 de lei, dintre care 17.480.000 de lei, debite aferente anului curent. Încasările totale de la persoanele fizice au fost de 7.590.000 de lei, iar persoanele juridice au plăti taxe şi impozite de peste 13.000.000 de lei.  Persoanele care şi-au achitat taxele locale în primele trei luni ale anului au beneficiat de o bonificaţie de 10%.
 

Vă recomandăm şi:

Data scadentă pentru plata impozitelor locale este 30 septembrie

Firmele de apartament vor fi suprataxate din 2016. Proprietarii persoane fizice ar putea plăti impozite şi de 10 ori mai mari

Program prelungit pentru plata taxelor şi impozitelor din Sectorul 1 al Capitalei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite