Patinoar adus pe malul Borcei pentru 100.000 de lei. Gheaţa artificială a fost închiriată pentru sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu dispun de bani pentru spectacole şi concerte de sărbători, autorităţile locale vor deschide un Orăşel al copiilor în care atracţia principală va fi un patinoar închiriat. Pentru gheaţa artificială cu o suprafaţă de 300 mp, Primăria va scoate din vistierie 100.000 de lei.

Patinoarul va fi pus la dispoziţia publicului începând cu data de 30 noiembrie 2017 până la data de 30 ianuarie 2018 şi va funcţiona zilnic în intervalul orar 10.00 – 22.00, cu posibilitate de modificare în funcţie de condiţiile meteorologice, şi în baza unui regulament  ce va fi afişat la locul de desfăşurare a activităţii. “Va avea o suprafaţă de 300 de mp şi va fi amplasat în parcarea Primăriei. Vom vedea dacă va avea sau nu impact. Iniţial, ne-am dorit să achiziţionăm unul, însă am considerat că e mai bine să-l închiriem pentru 2 luni”, a explicat primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin.

Investiţia paguboasă de 500.000 de lei

O investiţie păguboasă, realizată în urmă cu 7 ani, ar fi putut aduce profit, însă nu s-au găsit soluţii. Amenajată în incinta Complexului Tineretului, după ce s-au plătit 500.000 de lei, patinoarul nu a prezentat interes pentru autorităţile locale.

Patinoarul artificial a fost inaugurat în luna martie 2010 şi a putut fi folosit doar până în luna august 2010. Acesta are o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi are un contract de comodat pe o perioadă de 49 de ani. Pentru întreţinerea patinoarului artificial, nu a fost nimeni angajat. Dezastrul a venit din faptul că investiţia nu s-a amortizat în niciun fel. Atunci când afară plouă, ninge sau este foarte mult praf nu se poate patina. În aceste condiţii nu sunt nici profituri. Pentru o bună desfăşurare a lucrurilor  ar fi fost nevoie de o prelată care să acopere suprafaţa de patinat pe timp nefavorabil. În cele cinci luni de funcţionare,  patinoarul a fost vizitat de aproximativ 160 de persoane. Clienţii nu s-au înghesuit deloc să se dea pe gheaţă. În aproximativ un an de la amenajare au fost vândute bilete în valoare de doar 800 de lei.

Achiziţiile, în centrul unui scandal

Prefectura Călăraşi a demarat în 2010 o anchetă la Direcţia Judeţeană pentru Sport în legătură cu această achiziţie. Deşi, în urma controlului, s-a constatat că în procedura de achiziţionare a maşinii de curăţat gheaţa artificială a patinoarului din Călăraşi de la DJS Călăraşi au fost respectate etapele procedurale, au existat şi câteva nereguli. Din cauza acestor deficienţe depistate în întocmirea câtorva documente de achiziţie s-a decis să fie sesizat forul tutelar al DSJ Călăraşi în vederea efectuării unui control specializat. DJS s-a aflat în centrul unui scandal legat de cumpărarea a două maşini de curăţat gheaţa şi ascuţit patine pentru care a plătit 24.000 de euro.

Vă recomandăm şi:

Salarii mai mari cu 20% la Primăria Târgovişte în urma noii legi a salarizării

Un primar din România şi-a triplat salariul. Câţi bani va duce edilul acasă din luna august

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite