Numire controversată la spitalul Săpunari. O patroană de chioşcuri e manager interimar. Cum se apără femeia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de psihiatrie Săpunari se află în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi FOTO sp-sapunari.ro
Spitalul de psihiatrie Săpunari se află în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi FOTO sp-sapunari.ro

Scandal la Consiliul Judeţean Călăraşi după o numire controversată la spitalul de psihiatrie Săpunari. Manager interimar a fost numită o femeie care a avut afaceri cu magazine alimentare în Lehliu Gară şi comuna Dor Mărunt, a anunţat Digi 24.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă(PSD), a numit în funcţia de manager interimar al spitalului o femeie care a avut afaceri cu magazine alimentare în Lehliu Gară şi comuna Dor Mărunt. Aceasta susţine că este îndreptăţită să ocupe funcţia datorită experienţei sale ca jurist. Întrebată de către jurnaliţtii Digi 24 unde a profesat ca jurist, Laura Stamate a răspus că a fost juristul firmei personale, care s-a ocupat de magazinele din Lehliu Gară şi Dor Mărunt. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a refuzat să-şi explice, public, alegerea.

Conform Digi 24, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a a eliberat din funcţie fostul manager şi a numit altul, interimar. Pe Laura Stamate. 46 de ani, fost asistent medical la Ambulanţa Călăraşi, jurist al firmei de familie care administrează mici prăvălii în Lehliu Gară şi comuna Dor Mărunt. De altfel, Laura Stamate este convină că experienţa de jurist al magazinelor familiei o îndreptăţeşte să fie manager. La spitalul de psihiatrie. Redăm o parte din dialogul pe care Laura Stamate l-a avut cu jurnaliştii DIGI 24:

Laura Stamate: De 12 ani nu mai lucrez la Ambulanţa Călăraşi. Mi-am ocupat timpul cu o afacere privată, perioadă în care am făcut şi facultatea de Drept. Sunt jurist, nu sunt inginer, nu sunt numită acolo ilegal. Au analizat, dumnealor, dosarul şi au respectat numirea mea în condiţiile legii.

Reporter: Spuneţi-mi dacă mai deţineţi magazinele pe care le aveţi deschise la Dor Mărunt şi la Lehliu Gară, vă rog?

Laura Stamate: Dacă tot sunteţi informat de afacerea mea, probabil că ştiţi că nu mai deţin aceste magazine.

Reporter: Doamna Stamate, unde aţi profesat ca jurist, până acum?

Laura Stamate: În cadrul firmei mele! Eu m-am ocupat de toate, de tot ceea ce este legat din punct de vedere administrativ şi...

Reporter: Deci aţi fost juristul firmei care administrează, care a administrat, două magazine?!

Laura Stamate: Da!

Reporter: Aţi spus că aveţi experienţă de jurist. Dar...

Laura Stamate: Ştiu unde doriţi dumneavoastră să ajungeţi. Cred că este suficient! Aţi putea să mergeţi la Consiliul Judeţean, să aflaţi toate informaţiile de acolo, de ce, de acolo, s-a hotărât numirea mea şi nu a altei persoane!

La Consiliul Judeţean Călăraşi, preşedintele n-a vrut să motiveze numirea Laurei Stamate. A transmis mesajul prin intermediul responsabilului cu relaţii mass-media.

   

Vă mai recomandăm şi:

 

Cum a reuşit un tânăr medic să devină fermier de succes într-un sat vasluian. Soţia lui joacă un rol esenţial

 

Cum s-a lucrat în anii '70-'80 la tunelurile uriaşe din Retezat: „Zeci de kilometri de galerii dăltuiţi în granitul munţilor“ 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite